torsdag 30 september 2010

Julcharm


Hejsvejs! Det är alltid efterlängtat när ett bokpaket kommer. Den här gången hade jag beställt två böcker av Ellen Dyrop. Den ena är en ny bok som heter Sjarmerende Jul. Julen närmar sig med stormsteg. Charmen med jul är det svårt att inte låta sig hänföras av.

Bilderna är tagna ur boken. Här finns många olika pyssel inför julen. Inspirationen räcker till för hela december och mer därtill.

Ellen har också en egen blogg där man kan få mera tips och pysselideer.

Hoppas att ni har haft en fin dag! Många gillade min kakstämpel i förra inlägget och den kom härifrån ifall någon vill kolla. Fortsatt trevlig kväll till er alla!!


onsdag 29 september 2010

Cool stämpel


Häromdagen damp det ned ett litet paket i postlådan till min stora glädje ;O) Jag hade vunnit i utlottningen om en kakstämpel som Linneas skafferi hade förra veckan. Kika gärna in till henne och hennes härliga matblogg där man får tips för både middagar och bakverk. I like it!

Så klart kliade det i mina fingrar... Det blev genast till att prova kakstämpeln. Jag gjorde en sats småkakor med kanel. Till jul brukar jag ofta göra dessa men då sätter jag i pepparkakskrydda istället för kanel.

Kakorna blev riktigt stora och fina. Stämpeln mäter hela sju cm i diameter.


Må så gott och njutbara stunder till er också!


tisdag 28 september 2010

Höstfärger


Hej på er! Hos mig har tre gummor klivit fram ur skåpet. Dessa matrjoskor eller babushkor är iklädda höstens färger. Babushka är lika med farmor eller mormor på ryska.

Som barn fascinerades jag av dessa trädockor. De är delbara på mitten och fyllda med allt mindre delbara dockor inuti. Nu har jag som vuxen funnit några stycken på loppis för en billig slant. Tre gummor blev en hel samling gummor...

Min största docka är nästan trettio cm hög och innanför finns nio stycken allt mindre dockor. Den minsta är bara litet över en cm lång.

Den första ryska trädockan tillverkades på slutet av 1800-talet och sedan dess har de spridits till världens alla hörn. Nu finns de i alla möjliga varianter och färger.

Ha en fin dag!


måndag 27 september 2010

Lingonkrans på dörren


Hejsan alla! Nu är vädret även på topp här! Soligt och fint :O)

Igår band jag mig ett hjärta av lingonris som nu får hänga på dörren in till sovrummet. Jag kommer nog att göra flera sådana. Lätt att göra och jättesnyggt att pynta med...

Tack för alla gulliga kommentarer jag har fått! Det värmer ska ni veta :O)
Hoppas ni får en solig och skön ny vecka var ni än bor!


lördag 25 september 2010

En titt i sovrummet


Hujedamej vilket höstväder vi har för tillfället! Ruggigt, kallt och regn, regn och åter regn...


Jag lovade sist att ta er med på en titt i vårt sovrum. Nu har jag bytt gardiner i rummet. Det kan inte hjälpas men jag behöver få maximalt med dagsljus in nu när vi går mot mörkare tider ;O) Så därför blev det ett par gardiner av tunntunt tyg med fallande löv på.

Rummet går i naturfärgat ljust och beige med inslag av svart. Balkongen ligger utanför.

Spegeln är ett loppisfynd. Bokskåpet köptes från Ikea då bokhyllan i arbetsrummet blev fullt.

Lamporna på nattduksborden är inköpta på loppis. Numera gillar jag mera silver än guldfärgat. Lamporna är gamla, amerikanska gjorda av sk. fattigmansguld, en tunn hinna med guld innanför glasfoten. Tillsvidare får de stå kvar bara för att jag gillar modellen och storleken på lamporna så mycket.

Jag drömmer om ett nytt sängmöblemang. Det här har hängt med nu ett par decennier.

Fallande löv är ju extra passligt just nu att ha i fönstret. Det här är mina favoritgardiner. Nu är det ett bra tag sedan de sist hängde där.

Tapeterna i sovrummet har vita löv. Bården har olika löv på rad runt om. Tyget till gardinerna hade jag köpt långt innan vi ens byggde och inredde sovrummet. Gissa om jag blev glad då vi flyttade in och hittade tyget i en flyttlåda ;O) Det blev ju helt perfekt i fönstret här med alla löv och även då det gällde färgvalet! Om det är något motiv jag fastnar för så är det LÖV i alla dess former...

Ha en underbar dag!


fredag 24 september 2010

Fredagsmums


Godmorgon! Fredag... vad härligt! Jag tänkte bjuda er på en riktig läckerbit dagen till ära :O)

Igår gjorde jag ett recept på havrekakor som jag inte har prövat tidigare och det blev riktigt lyckat! Mums! Jag använde mig av äppelmos som fyllning men det går att ta vilken sylt som man vill ha t. ex hallonsylt.

Här kommer receptet:

HAVREKAKOR MED SYLT

7 dl havregryn
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
150 g smör
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
ca 1,5 dl sylt

Smält smöret och blanda i allt utom sylten. Häll hälften av smeten i bakplåtsklädd liten form. På med ett tunt lager av sylt och till sist hälls resten av smeten över. Grädda i 175 grader ca 15-20 min. Skär kakan i rutor innan den svalnar.

I nästa inlägg blir det litet inredning. Då tar vi oss en titt i det här rummet! V'älkomna med då och ha det så bra!


onsdag 22 september 2010

På vandring i min trädgård


Hejsan! Är ni intresserade av att ta en titt i min höstträdgård? Den är inte mycket att hurra för just nu...Jag erkänner... Jag har gett den alltför litet uppmärksamhet på senaste tiden. Ogräset har förvildat sig och det behövs ordentliga tag innan vintern kommer. Suck! Men kanske det ändå går att se någon enstaka ljusglimt där ute. Häng med!

En ensam viol bland stenarna.

Frökapslar kan var nog så fina de med. Det här är en fröställning från en klematis.

Stjärnlika frökapslar. Så vackra på nära håll!

Någon enstaka pelargonblomma blommar ännu.


Ljungen hör hösten till.

En liten gul vallmo blommar ivrigt. Plantan har jag fått av en god vän i sommar.

Lavendeln är en stor favorit. Jag gillar växter som har silvergråa blad och lavendeln har dessutom en alldeles underbar doft.

Busken, med min trädgårds mest c-vitaminrika bär, havtornen, har några få bär denna höst. Men det sägs ju att ett bär motsvarar typ 5 apelsiner så då behöver inte bären vara så många, eller hur?

Tack för titten! Ta väl hand om er!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...