torsdag 31 mars 2011

Mera drömmerier...


Det fanns åtskilliga fontäner eller springbrunnar på trädgårdsmässan. Den ena finare än den andra!


Porl av vatten och plask i dammar är så rogivande vackert. Jag skulle kunna ha flera sådana här vattenhål i min trädgård. I varje hörna faktiskt...

Många var stora och väldigt vackra. Det skulle gå att titta på i evigheter... vattnet som om och om igen faller  nedför stupet...Om jag hade mitt växthus/lusthus skulle jag absolut placera en vattenfontän där. Ljudet av vatten som rinner och plaskar lyssnar och tittar jag gärna på ;O)


Ännu en dröm som får slå in! Vet ni... imorgon är det självaste aprildagen! Så se upp med aprilskämten och njut av vårsolen!

tisdag 29 mars 2011

En växthusdröm


Det gör susen att befinna sig en halv dag med en massa blommor och planteringar. Inspirationen från mässan gick inte förbi... Här fanns både det ena och det andra som jag gärna skulle ha tagit med mig hem både till hemmet och trädgården ;O)


Trädgårdsverser och dikter skrivna med krita på växthusfönster.


Orangeriet som jag fortfarande trånar efter... Det var högt, stort och alldeles, alldeles underbart!!!

Här kan du kolla in fler fina växthus och trädgårdshus plus en massa annat.

I orangeriet fanns en rad lampor eller lyktor med asiatiska inslag. Jättevackra! Ljuset och speglingarna runt rummet var otroligt fint...

Inredningen i orangeriet. Bruna möbler mot allt det vita. Vilken aha-upplevelse det här var... ni kan väl förstå att min man hade svårt att få mig bort härifrån (fniss) ??

Till en av mina absoluta trädgårdsdrömmar hör definitivt ett kombinerat lusthus/växthus. En plats där jag kan koppla av och mysa... några trevliga växter att pyssla om... en vinranka med dignande druvklasar, citronträd, lavendelträd, olivträd... 

Sedan barnsben är jag bortskämd med att hämta färska tomater och gurkor direkt ur växthuset för mina föräldrar var växthusodlare... Det finns i generna... och drömmen om ett eget lever vidare!

Skön kväll till er alla!

söndag 27 mars 2011

Hemma igen!


Hallojsan! Nu är jag och min man hemma igen efter en tre dagars tripp till underbara Stockholm! För det första vill jag tacka för alla fina grattishälsningar som ni har sänt mig ;O) Det värmer så mycket... även om det inte var någon stor bemärkelsedag eller så... väldigt ojämt antal år vill jag säga men det går ju alltid att fira ändå! Jag har velat till trädgårdsmässan i många år och nu när det passade in med både semester och födelsedag var det bara att slå till... ;O)

Med inslag från barockens tid kunde vi njuta av vackra blomsteruppsättningar och inspirerande miniträdgårdar. Här fanns mycket både i inredningsväg och planteringar. Blomlökar, frön och plantor fanns i tusental... Det var bara att frossa... Lätt hade vi behövt en heldag från morgon till kväll. Vi hade fyra timmar på oss och det var inte tillräckligt för att hinna gå igenom allt som fanns där.

Jag har bilder härifrån som räcker för många, många inlägg framöver... så plågan blir långvarig (fniss). På fredagskväll blev det dinnershow på Wallmans. Det blev en annorlunda och oförglömlig kväll! Tre timmar lång var showen fylld med de bästa låtarna  gjorda av Björn och Benny och suverän trerätters meny.  Servitörerna som tillika fungerade som showartister var fenomenala. I högt tempo framförde de showen och däremellan serverades maten till borden... Beundransvärt!


Det blev två oerhört intensiva dagar i Stockholm... så den här flickan från trädgårdsmässan får gestalta mig med mina trötta och ömma fötter efter allt vad vi har gått och tittat på. Vi shoppade på stan i lördags. Gamla stan var förstås ett måste! Vi åt middag på Hard Rock Cafe innan vi styrde mot terminalen och tog båten hem.

Hoppas att ni har haft en trevlig helg! Jag undrar allt vad ni har hunnit med under helgen? ;O)

Tjingeling!

torsdag 24 mars 2011

Kul med kalas


Godmorgon! Igår kväll firade jag med nära och kära min dag i förskott. Jag bjöd på skinkpaj, italienska skorpor, mormorskaka, småbröd och banoffeepaj...


Banoffeepajen blev en given succee... alla tog minst två gånger av pajen ;O) Den var så himla god! Receptet kan du hitta här.Till dukningen valde jag dessa söta servetter (passar väl en hmmm...ung dam i sina bästa år), som jag vann hos goa Fröken Tindra ifjol. Jag gjorde en pyramid av dem på bordet.

Kul att ställa till med kalas! Om några timmar kliver jag på bussen och åker till STOCKHOOOOLM!!! Det ska bli sååå roooligt! Imorgon firar jag min egen dag med att besöka trädgårdsmässan och på kvällen blir det dinnershow på Wallmans salonger...

Soliga vårkramar till Dig! 

onsdag 23 mars 2011

Köksattiraljer


Tillbaka till verkligheten! Igår var jag riktigt flitig... plumsade runt i snö som nådde upp till knäna och tvättade fönstren på nedre våningen från utsidan... Skam den som ger sig ;O) Nu ser jag i varje fall ut och det känns så mycket fräschare!


Resten av dagen röjde jag både uppe och nere så jag var ordentligt slut i benen då kvällen kom emot. Det blev en tur via loppis och Kappahl, där jag sedan köpte två tunikor och ett jeanspar som belöning för dagens insats...


I lördags blev det en tur via butiken Quriosa, som numera har öppnat webbutik också! Klicka här så kommer du dit! Med hem följde den här trådkorgen för äggen, en gammaldags liten sax, en vit vacker dansk kökshandduk med virkad bred spets och ett par av fjolårets Jeanne dÁrc Living magasin, som slumpades bort för nästan halva priset.


Betongrosen har jag köpt här. Idag ska jag göra en bananoffeepaj för första gången. Den kondenserade mjölken kokade jag redan, så nu har jag fin, härlig kolasås. Ikväll firas födelsedagen min litet i förskott ;O)

Ha det bäst!

tisdag 22 mars 2011

Mitt drömställe


Nu har jag funnit DET... mitt drömställe!! I tankarna återvänder jag jämt och ständigt tillbaka dit... planerar, möblerar och ja... drömmer hur jag vill ha det ;O)


Det är inte stort för världen... men för mig är det alldeles lagomt... mitt lilla kryp-in. Färgen är ju t o m den rätta ;O) Ok då, stenen som det befinner sig på kunde ju vara storlek större (fniss) men det ska väl gå att fixa, eller?


Tänk er, lilla jag, sittandes på en (obs!bekväm) stol med en fin bok i handen... Ljudet av vågskvalpet mot stenen, fågelsång och solnedgång över havet... Kan man mera begära?


Så in i vassen skönt med drömmar...ibland förverkligas de, ibland inte... Nog med drömmerier nu... nu måste jag iväg ;O)

Dröm väl!

måndag 21 mars 2011

Vandring på isen


Hejsan! Gårdagens vackra väder bjöd på en trevlig vandring på isen i skärgården.


En lång rad med snöskotrar korsade vår väg... Snabbt och allt annat än bullerfritt for de fram i snön.Solen värmde... åh, så skönt! Frisk luft och svag vind... perfekt dag för uteliv!


Nästan som i öknen gassade solen med sina starka värmande strålar. Isen och snön kommer ändå att ligga kvar ett tag till.

Det blir nog fler turer på isen har jag på känn... Om bara vädret tillåter ;O) Ny vecka har redan gjort sitt intåg. Jag har ledigt hela veckan. Nu ska jag röja och städa och eventuellt baka litet...

Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...