onsdag 30 november 2011

Önskan om vinter



Vintern låter vänta på sig... Är det inte helt otroooligt? Sista november och imorgon övergår vi till december och inte en gnutta snö...




Återstår och se hur länge vi får vänta på den? 


Ute i trädgården har vissa träd och buskar stora svällande bladknoppar färdiga att slå ut på nytt. Min snöbollsbuske började blomma igen för några veckor sedan. Ett stort plus är förstås att klängrosorna ser välmående ut ;D



Idag hörde jag att någon menade att snön inte kommer förrän februari nästa år... Hoppas jag verkligen inte! Jag vill ha en vit jul annars är det inte någon riktig jul!!

Håller tummarna!

KRAM

måndag 28 november 2011

Julpyssel


Hejsvejs! Ikväll började mina pysselfingrar klia så jag svängde ihop ett par pappersstjärnor i ett nafs... Det kommer absolut att bli fler i olika storlekar och färger!


Det var Sanne med bloggen Så vitt jag vet som tipsade om stjärnorna för ett tag sedan. Inte alls svåra att göra... 



Jag använde mig av Tildapapper men det går ju att använda i princip vad som helst.  Kreativt, billigt och roligt pyssel! Visst vore det fint med en hel julgran full med vackra stjärnor ?





Sköna pysselstunder!

Kram

söndag 27 november 2011

Första advent


Härliga advent! Första ljuset har vi idag tänt... 


Min ljusstake för i år är ny.. Den har jag fyndat på loppis och spraymålat vit.  Till en början var den mörkgrå till färgen. Adventsnumrorna knöt jag fast med snöre runt om varje ljus. Jag hann med ett loppisbesök idag. Där loppade jag Sias fina sockerskål med gräddkanna. Gillar ju texten runt om och så har jag sedan tidigare en stor burk med lock i samma serie som får tjäna som pepparkaksburk nu ;O)



Ett annat vackert fynd blev Sagaforms fina ljuslykta med snöflingor! Och vet ni vad?... Nu dalar riktiga snöflingor ned utomhus ikväll också... Marken är äntligen vit!!


Må så gott i denna första advent!

Kram

lördag 26 november 2011

Shopping & musikal


Det blev en vacker soluppgång i morse när jag åkte iväg till grannstaden. Shopping några timmar först och sedan musikaldags på stadsteatern. Alltid kul att kolla in nya köpcentrum, även om de flesta butiker är samma som hemmavid.  Pentik är ett måste... butiken hade förstorats och var nu i två våningar. De stora pärlorna som fungerade som väggdekoration skulle jag gärna ha velat ha ;O) Ångrade att jag inte tog en helhetsbild så att ni också hade fått se!





Vita julgranar verkar vara rätt inne nu... Beror det månne på avsaknaden av snö?



En ljusslinga köpte jag... Den funkar med batteri och passar därför lite varstans som bordsdekoration eller t ex i glasburk. Gillade de runda silverbollarna som ger så vackert ljussken!



 Några andra småsaker hängde med hem också. Ett par slickepottar till dottern och ett nagellack som hon länge har önskat sig. Det får bli första paketet i adventskalendern. I år har mängden paket i kalendern reducerats kraftigt från 24 till fyra stycken istället...




En glaskula med vintagebild köpte jag. Den är inte speciellt julig så den får nog hänga framme efter jul också ;D




Musikalen var helt fantastisk och timmarna bara flög iväg. Den hette för Dances of the Vampires och hade nordisk premiär i september. Föreställningar kommer att ges ännu under våren också. Klicka här får du se officiella trailern. Sången, dansen och framför allt kulisserna var förstklassiga. Mycket sevärd!

Finaste kväll till Dig!

fredag 25 november 2011

Väntan i advent


Kära nån... Advent står och knackar på! Idag har jag haft en trevlig och avslappnande skolningsdag på detta fina ställe med supergod mat hela långa dagen. Väl hemkommen tog jag itu med att söka fram julsaker och ljusstakar till fönstren.


Den vita julgranen gjord av plåt är ett nyinköp. Kuddfodralet med texten "väntan i advent" följde med från en inredningsbutik som jag besökte förra veckan. Jag köpte också en kökshandduk med likadant mönster. Det finns gardiner också och modellen kommer från Svanefors. Därifrån kommer många av mina favorittextilier.




Imorgon ska jag ut på nya äventyr... Det blir shopping redan från morgonen i en grannstad med teaterbesök på eftermiddagen. Något att se framemot!


Ha en fin adventshelg med mycket mys, glögg och värme!

Kram

tisdag 22 november 2011

Snart är det jul igen


... och tomtenissarna har krupit fram ur vrårna. Mina tre Maileg-nissar har spritt i sina ben och väntar förfärligt mycket på julen ;O)


Alla tre är fyndade på loppis i somras, fast inte på samma gång. Först flyttade den större hem till mig och paret kom några veckor senare...



Riktiga charmtroll, som gör mitt hjärta extra varmt och glatt. Precis som era gulliga kommentarer värmer vill jag säga!!

Jag kom också över nya magasinet från Jeanne dArc Living i lördags. Min absoluta favorit i magasinsväg...  Tips och ideer på både inredning, bakverk och pyssel avlöser varandra från första sidan till sista. I like!

Ha det bra!

söndag 20 november 2011

Pudrat socker


På morgonen vaknade jag till en frostig dag...  den allra första hos mig denna höst. Stövlarna på och ut med mig för att fånga sockerströet på bild...



Solen tittade fram en stund på morgonen. I stan bjöds det på både julgröt och kaffe med jultårtor julöppningen till ära. Mums! Vi spenderade ett par timmar där mitt på dagen och julgubben träffade jag... Önskelistan är i säkert förvar... ;O)



Adventsveckan tar sin början... Ha en fin sådan!

 Kram från mig






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...