onsdag 29 februari 2012

Min lediga dag


Vart fjärde år är den här... Skottdagen! Väldigt passande att vara semesterledig en dag som denna. Det blev som sagt lunch på favoritrestaurangen som idag bjöd på följande buffet: mörkokt grisnacke med gräddig timjansås och panerad rödspätta i dill-gräddfilssås, stekta rotsaker och örtklyftpotatis samt tre olika goda sallader till... Mmm.. gillar verkligen maten, stället och atmosfären! Det blir inte så ofta som vi har tillfälle att äta lunch här men om och när vi har semester försöker vi ta vara på tillfället för en stunds njutning...


Så mycket vettigt blev inte uträttat idag men det är förstås avkopplande och stressfritt med en ledig dag ibland. Inte heller har jag tagit mig tid att sitta i trädgårdssoffan bland all snö i solskenet ;O) Det får vänta till närmare vår... antar jag ♥

Jag tror nog att snön krympte några centimeter idag för det var hela fyra grader plus och takrännorna fulla med vatten. På eftermiddagen kom en regnskur... jag måste riktigt gnugga mina ögon för jag trodde inte det var sant. Inte hade då jag beställt den väderleken (fniss)!!!

Ha en mysig (skottdags)kväll!

tisdag 28 februari 2012

En hjärtesak till...






Köpte mig en liten hjärtekrans strax efter jul för halva priset på ett varuhus. Gillar rosorna i plåt och kristallhjärtat i mitten. A Happy Heart makes the face cheerful...proverbs 15:15


Imorse var det en grå dag med nytt busväder och snön vräkte ned... men på eftermiddagen när jag slutade jobbet sken solen och droppet från taken gjorde vårhumöret på topp ;O)
 

Dörrstopp loppisfynd

Imorgon har jag min ena semesterdag så då har jag beställt mig solsken och åter solsken hela dagen lång. Plus att en efterlängtad lunch på en av stadens bästa lunchrestauranger med min egen prins äntligen blir av ♥
 KRAM

måndag 27 februari 2012

Hjärtligt ♥

Gårdagens loppisrunda slutade med inte bara ett utan två hjärtliga fynd. Det första fann jag i form av en Willow Tree ängel "With Love" med ett hjärta i famnen för tre euro... Inte så ofta man springer på dessa änglar i loppismiljö ♥


För ovanlighetens skull var min man med på loppisrundan. Händer verkligen inte ofta! Och det var faktiskt han som gjorde det andra fyndet, en stor hjärtformad keramikskål signerad Pentik. Den ville han köpa till mig som en vårgåva! Gissa om jag blev glad? Wau... vilken överraskning! Helt underbara färger i den skålen!


Ha det gott!
 Kram

söndag 26 februari 2012

Härliga söndag!


Dagens vackra väder inbjöd till en promenad i solskenet... Kändes som vår i luften!



Här skulle man kunna tro att det ligger en sjö under snötäcket men så är det inte... utan frodig åkermark så långt ögat kan se. Men egentligen har det varit en sjö en gång i tiden och marken ligger långt under havsnivå så pumpar ser till att det inte blir för blött på åkrarna.




Undrar just hur det här slutar? En traktor mötte hinder på vägen men skam den som ger sig... alla hinder är till för att övervinnas, eller hur?

Väl hemma mumsade vi på varsin räkcroissant och drack te. Det gör sannerligen gott med frisk luft och början till fräknar i ansiktet... ;O)

Sportlovet börjar här inkommande vecka... Tösen min styr kosan till Lappland på skidsemester med sin farmor och farfar. Jag fick bara ledigt en dag så den dagen tillbringar jag hemma och hoppas på bättre tur ett nytt år ♥

Fint sportlov och soliga dagar!

KRAM

fredag 24 februari 2012

Låt fantasin flöda


Sist jag var till loppis kom jag över en tre meter lång tygbit av finaste rosafärgat linne. För bara 2 euro metern var det rena fyndet! Det kommer att bli några kuddar och kanske en hissgardin av det vad det lider... Jag klippte snabbt till en remsa av tyget och snodde ihop en tygros på nolltid. De har blivit omåttligt populära dessa rosor bland inredning och assessoarer. Men så är de också väldigt vackra!


Bokgömma loppisfynd
Kika in här så får du ta del av hur du gör en egen tygros! Inte alls svårt och det är bara fantasin som sätter gränser vart rosen placeras. Den passar kanske som dekoration på en gammal jumper eller varför inte piffa upp en gammal väska eller kudde?


Sjukstugan hemma har fortsatt veckan ut. Dottern och jag tillfrisknade men de senaste dagarna har det varit mannens tur att hålla sig nerbäddad. Ännu kan jag också känna mig helt kraftlös och slut så kvällarna har varit allt annat än energiska om jag säger så... Så himla skönt med fredag och ett par dagar ledigt! Mycket, mycket efterlängtat från mitt håll!

Ha en fin helg!
 Kram

onsdag 22 februari 2012

Mera snö


Busväder pågång... och den redan ansenliga mängden snö fylls ytterligare på...


Varm kram till Dig!

måndag 20 februari 2012

Dummer?


Kort och gott helgens bravurnummer... ett köp som inte blev ett köp förrän dagen därpå... även om det formligen lyste om föremålet: Lämna mig inte!! Snälla!! Ser men ser inte... Ibland funderar man nog hur är man funtad egentligen? Det går timmar.. ja, åtskilliga.. då äntligen fattar man galoppen... Jag SÅG den allra finaste, underbaraste... blir ju perfekt där... just där och ingen annanstans!


 Väntan blir lång tills nytt tillfälle ges. Man försöker intala sig själv att den ändå inte längre finns kvar... onödigt  att tänka sig... och ändå inte... man hoppas, tror, brinner... det är ju allt vad man önskar...  sedan är ögonblicket slaget... 


Ser den på långt håll...  Pust... den finns kvar. Frid och fröjd och alla är nöjda. Vad var det jag sa? Äntligen HEMMA... där den ska vara... Nu och alltid... 
 Kram

fredag 17 februari 2012

Vad jag längtar!!!




Snart har vi den spirande våren här! Är inte det något? Åh, vad jag längtar... har kikat igenom bildarkivet med sommarbilder idag... smultron, jordgubbar, strand, hav... ja, allt som hör sommaren till ♥ Sedan kom solen fram med sina värmande strålar efter en annars gråtrist dag. Visst var det ett vårtecken, säg?


Trevlig helg till er alla!

onsdag 15 februari 2012

Hälsningar och lite annat...

Porslinscupcakes från Tiimari
Tack för alla fina, vänliga kryapå-hälsningar och omtankar som ni har gett... Bottnen nåddes senaste natt och nu har det äntligen svängt till det bättre känns det som ;O) Men orkeslös är jag allt efter den skyhöga febern i flera dagars tid... Tror aldrig jag har upplevt något liknande! Flunssan lär inte ge sig i första taget hemma... idag kom dottern hem med hosta och feber från skolan =O(


Flera vändagskort och hälsningar damp ned i postlådan också! Och bland dessa ett alldeles speciellt Tildakort handgjort av bästa A... Tack vännen! Jag är full av beundran ska du veta! Jag har vridit och vänt på det i timmar (fniss)...


Lite vardagsdramatik fick jag uppleva idag genom sovrumsfönstret. Tidigt imorse inträffade en älgkollision i närheten. Polisbilen stod parkerad utanför vårt hus på morgonen men vi trodde att de höll på med fartkontroll eller nåt. Vid elvasnåret hade älgjägarna fått napp på den skadade älgen och släpade ut den ur skogen alldeles bredvid vårt hus. Undrar om det var samma älg som sprang sönder vår gräsmatta för ett par somrar sedan?  Med bebyggelsen ändå så nära är det inte alltid det första man väntar sig att en älg kommer störtande ut på vägen.. enligt nyheterna kom ingen person till skada. Till all lycka!

Till något annat trevligare nu... Kolla in det
här! Skriv ditt namn och sätt på volymen ;O)


Kram

tisdag 14 februari 2012

Recept på något hjärtligt gott!


Hej på er från sjukstugan denna allahjärtansdag! Meningen var att jag skulle göra något riktigt gott till kvällsfikat av de polkagrisstänger som blev kvar efter jul... MEEEN, tyvärr har flunssan gjort att jag ligger däckad på sängbottnen mestadels av tiden. Så jag är ingen vidare god vän just nu om jag får säga det själv... Senaste natt var mindre trevlig med knappt två timmars sömn. Hostattackerna har jag börjat fasa för vid det här laget medan bröstet känns som ett enda stort rivjärn. Hittills har det varit som en evig utförsbacke och jag väntar på vändningen. Tur i oturen att ingen annan i familjen ännu har blivit drabbad!


Tänkte i alla fall ta och bjuda er på ett recept på de rutor som vi älskar allra mest i vår familj! Försvinnande goda och formen blir snabbt tom! Receptet fanns i ett nummer av Drömhem & Trädgård förra året.

Morotsrutor

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl rivna morötter
1 burk plommonpure (barnmat)
1 burk matolja eller vatten (burken ovan)


Glasyr:

125 gr Philadelphia ost
75 g smör
3 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten.Tllsätt de rivna morötterna, puren och oljan. Häll smeten i en smord, liten långpanna, ca 25x35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den på kakan. Dela kakan i rutor- det går lättare om du fryser den en stund först.


Må så gott bloggvänner och ha en riktigt fin allahjärtansdag/vändag!

Hjärtekram

söndag 12 februari 2012

90 minuter i sagornas värld


Det var en timme kvar till midnatt innan dottern och jag kom hem från vår snabbvisit i huvudstaden.  Verkligen en upplevelse rikare! Bussen var full med förväntansfulla mammor och deras döttrar ;O) Kan man bli för gammal för sagor? Nää, jag tror inte det! Arenan var helt fullsatt på den andra föreställningen av tre den här dagen. Showen kunde börja!



De där minuterna gick verkligen snabbt! I snabbt och skickligt tempo visade konståkarna sin färdighet på isen. Dräkterna och kulisserna var så fina precis som man kan vänta sig av en Disney-produktion. Alla sagornas prinsessor och hjältar var där på plats... häxor, rövare, dvärgar, eldsprutande drakar och showens värdpar: Mimmi och Musse Pigg inte att förglömma...


Showens höjdpunkt kom efter Askungens bal med fyrverkeriet på isen. Överraskningarna var många och publiken gillade vad den såg!


Idag har jag mest vilat. Känns som om förkylningen slår till nu med kraft. Värk i muskler och kropp med temp på 38 bådar inte gott. Men i alla fall har jag ett fint minne att blicka tillbaka på... minuterna i sagans värld ;O)

Tjingeling på er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...