måndag 30 juli 2012

Sommarvärme och humlesurr


Gårdagskvällen till ära tyckte vi att det var dags med sommarens första bollglass vid bryggkanten.  Mmm, så gott det var i solskenet med blicken ut över havet och svalorna som flög över huvudena... På hemvägen tog vi via museeområdet med den fina trädgården. Och ojoj... vad där blommade!!! Det blev en god stund som vi strosade runt bland rosor, vallmo, lavendel, luktärter, bärbuskar och äppelträd. Vad ska man säga? Våra hjärtan gillade lika mycket blomfägringen som de hundratalet humlor som fanns på plats! 


















Imorgon bitti ska bilen på koll hos bildoktorn men därefter kanske det blir en tur till sandstranden om vädret tillåter... Känns som om det är enda rätta stället att vara på just nu

söndag 29 juli 2012

Bland gårdsloppisar och fynd

Igår hade vi ärende söderut och passade på att besöka lilla charmiga staden Kaskö när vi ändå var i närheten. Det årliga evenemanget med gårdsloppisar ordnades hela dagen lång runt om i stadens kvarter.

Det var både hett och svettigt att ta sig fram i sommarvärmen. Vi fick se många fina trädgårdar, hus och planteringar som en extra bonus.


Kaskö är en trähusstad och här finns massor med vackra byggnader, den ena finare än den andra. Ett loppisfynd gjorde jag också... något som jag länge har haft ögonen på. Ni får se det en annan gång! 

Dagens sista etapp blev mina föräldrars sommarstuga. Lugnt, skönt och avkopplande... Semestern har ju börjat ;O)

Senaste natt drog ett par åskbyar fram. Den allra första för denna sommar och hoppas att det inte blir så många fler heller!

Kramis ♥

fredag 27 juli 2012

Rosornas tid


För det första vill jag tacka för alla värmande ord och kramar jag har fått den gångna veckan! Ni är underbara! Att uppleva sorg och smärta kunde man gott och väl leva utan... Hur som helst går livet vidare och man får inse att världen snurrar med lite andra ögon och några erfarenheter rikare.





Kameran har också haft välbehövlig vila över en vecka. Igår kväll kliade det i mina fingrar och jag förevigade  honungsrosen (+många andra rosor) som har börjat blomma så fint mot trädstammen. Den har några år på nacken men pga två stränga vintrar tidigare har blomningen uteblivit. Jag tycker att det är lite kul att jag får njuta av de härligt, doftande blommorna eftersom försäljaren på plantskolan där jag köpte plantan, undrade om jag faktiskt skulle få den att överleva på våra breddgrader? Känns extra skönt att äntligen, äntligen har min semester börjat idag!!! Så nu får det bli SOMMAR på allvar, vetja ;O)

Kram och ta väl hand om er!

lördag 21 juli 2012

Till Minne



ÄLSKADE PAPPA

Ditt goda varma hjärta
har slagit sitt sista slag
Ljust och vackert
står Ditt minne kvar


Älskad - Saknad



tisdag 17 juli 2012

På köksbordet

...har jag i sommar en dekoration som minner om semestertider, sommar och hav ;O) På en liten bricka finns strandfynd från vår semesterresa till Kroatien i våras och en fårbagge gjort av keramik, som för övrigt är ett loppisfynd för 20 cent...





Bland det somrigaste som finns är fårhagar! Här vid kusten är det vanligt att fåren körs ut med båt till holmar och skär där de tillbringar sommaren.

måndag 16 juli 2012

Bärtider

Min stora femliters skål från Arabia full med sommarens godaste ♥
Igår var jag till min hemby och passade på att åka via den lokala jordgubbsodlaren.  Hela tio kilo röda och söta bär kom med hem... Hela köket svämmade över med jordgubbar kändes det som plus några kastruller med hjortronsylt att få in i frysen. 



Så här fina riddarsporrar hade min mamma på bordet igår. Härligaste blåa färg man kan tänka sig!

Kram till alla!

söndag 15 juli 2012

Fyra euro gånger två...


För ett litet tag sedan fann jag på loppis en svarvad klädhängare gjord av björk för bara 4 euro(!)... En sådan har jag nämligen funderat på att skaffa flera gånger de senaste åren. Alltid behövs det extra utrymme för kläder när t ex gäster eller dotterns kompisar kommer. Den här var väldigt praktisk också för den går att ta isär och förvara på annat ställe när man inte har användning för den. Lätt och enkelt förvandlades den vit med hjälp av sprayburken ;O)


En annan grej som hamnade i glasverandans tak var en takrosett. Även den är fyndad på loppis för 4 euro!  Jag har en till sedan tidigare i matrummet. Takrosetter har det där lilla extra, eller hur?


Ha en fin söndag!

fredag 13 juli 2012

Blickfång från gård och mark

Hej på er alla! Har ni sett så fina klarröda liljor jag har i min trädgård? De är helt otroligt vackra just nu... köpte ett par små plantor från plantloppis för ett par år sedan och nu är de stora som buskar ;O)


Varje gång jag går förbi pionerna stannar jag och tittar och luktar på dem. Trädgårdens primadonnor! Sådana juveler kan man inte låta bli att njuta av!!

Ikväll blev det en ordentlig motionsrunda på träsket i jakt på skogens guld... vilken svettig runda med myggorna hack i häl! Bären var det glest om också till råga på allt.


Men en stund i skogen ger både själ och kropp behövlig kraft. Frisk, klar luft och omgivningen som är både rofylld och stilla. Kan knappast finnas bättre sätt att börja helgen på efter en stressig vecka!?

Ha en skön helg!

måndag 9 juli 2012

När pionerna blommar som vackrast

Ååh, vad jag längtar efter lata, sköna sommardagar! Ännu återstår tre hela veckor fram till semestern och jag kan lova att det är nedräkning på gång...


Jag har planterat fjärilslavendel tillsammans med klättervinet i planteringslådorna bredvid trädgårdssoffan. En njutning att sitta där och känna doften sprida sig när man rör om bladen och blommorna! Den vita ädelsyrenen blommar fortfarande bakom soffan. I år blev det inte så mycket syrenblom som jag hade hoppats på, tror att det beror på vintern som kom så sent att blomningen redan var på god väg strax före jul. 




Pionerna blommar desto rikligare... Härligt att plocka in några också, de står sig bra länge i vas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...