måndag 26 november 2012

Nu eller aldrig...


Tjingeling från min hörna av världen! Idag var det kolmörkt när jag for hem den vanliga tiden efter jobbet... Nu är det verkligen dags för lite snö som ljusnar upp tycker jag! Mörkret gör att jag inte ens har haft någon som helst lust att knäppa bilder för bloggen på ett bra tag...  


Jag har sett att en hel del bloggare redan har dekorerat inför jul och advent. Till helgen tror jag nog att en del av julsakerna och ljusslingorna får komma fram, det är ju dags för advent. Dagens pics är från farstun, där ett par gamla nycklar agerar blickfång ;O) Igår var jag extra flitig och städade upp i klädgarderoben och slängde massor med kläder som inte har använts på länge. Stenhård koll var det från början till slut och wau... vad det kändes skönt efteråt ♥

söndag 18 november 2012

En bra bok förgyller livet


De här helgerna knallar på med en hiskelig fart precis som veckorna  i övrigt... nu är det inte långt kvar till advent ;O) Jag har äntligen fått tag på en bok som jag har sökt rätt länge, tummat på flera gånger tidigare och ångrat varför jag inte har köpt den... Kändes nästan för overkligt för en vecka sedan då jag tog mig in på en favoritloppis och fann den direkt innanför dörren, särskilt med tanke på att jag hade sökt genom både Tradera och andra auktionssajter samt bokhandlar på nätet i hopp om att finna den bara ett dygn tidigare... Ibland är man utrustad med tur ser det ut som ;O) Boken "Franske Stemninger på nordiskt vis" från Jeanne dÁrc Living kommer förstås att komplettera min bokhylla av inredningsböcker.



Samtidigt köpte jag ett nytt bokmärke i skirt spetsmönster... en souvenir från Belgien som någon hade tröttnat på... Skräp för en, skatt för en annan!


Igår var jag och lyssnade på en helt fantastisk föreläsning och bildvisning som den kände naturfotografen Hans Strand höll. Kolla hans hemsida här! Han har helt nyligen mottagit ett fint pris av kung Carl Gustaf för boken Året runt som skildrar väderleken de olika årstiderna i Sverige. Boken klickade jag hem från Adlibris på en gång igår kväll... Den är full med de mest fängslande och magiska bilder! Blev taggad till tusen att bege mig på fotorunda men vädret är långt ifrån bra... mest grått och trist och mörkret dominerar dagen.

Ha det gott ♥

tisdag 13 november 2012

På silverfat

Hej, hej... Jag har all anledning att fira för det har blivit hela 600 inlägg på den här bloggen ;D En dokumentation som är både uppfriskande för minnet och för att inte tala om den fina respons ni läsare ger! Tack till alla er som troget tittar in på min simpla blogg och tar er tid att lämna en kommentar! Ni är guld värda ♥

" Vänner
fyller livet med
glädje
själen med 
solsken
och hjärtat med
kärlek"


Det här är inga ätbara bär som jag har plockat in som dekoration på silverfatet...  Har för mig att blått är giftets färg? Men de är väl iaf rätt dekorativa och ovanliga i färgen?


Fortsatt trevlig vecka!

lördag 10 november 2012

Njutbara stunder



Vet ni... tiden rusar iväg och snart har vi advent här! Nu borde kvällarna redan vara vikta för julpyssel och förberedelser för att undvika stressen de sista veckorna inför jul... Hmm.. i tankarna förbereder jag mig lite smått så där har jag märkt. Hur är det med er?


Stilleben på köksskänken med träanka från Aarikka och medicinvåg inköpt på Juthbackamarknaden i somras, enligt försäljaren har den funnits på apotek på Gotland.


För andra kvällen å rad festar vi loss på ostbricka... Jag vann nämligen en delikatesskorg, en av huvudvinsterna, fylld med ett tiotal ostar, vinflaska och massor med olika kex igår på ett basarlotteri på jobbet! En trevlig överraskning inför helgen ♥


Trevlig helg!

onsdag 7 november 2012

Höstmys







Halloj!  Hur har ni det i höstmörkret? Här tänds det ljus på kvällarna och så får det bli stillsamt mys med någon bok eller tidning. På hemmafronten har det inte skett några större förändringar den sista tiden...



... förutom en loppad kudde. Synd att det bara fanns en enda! Gillar både färgen och mönstret, går så bra ihop med den antika byrån ;O)


Och en som kan höstmysa till max är sötisen Fiona ( jag kallar henne "lakritsnosen"... jag som ääälskar lakrits!)

Ha det så bra!

lördag 3 november 2012

Allhelgona helg

Idag har mina tankar i stort sett gått till nära och kära som inte längre finns kvar bland oss. Jag har varit till kyrkogården och tänt ljus på gravar, strövat runt bland allt det fina och stämningsfulla som fanns där... Hur det än är så lever minnena för alltid kvar!
Omgivningen är både i våtaste och gråaste laget, mörkret lägger sig fort redan på eftermiddagen. Det skulle gärna få finnas lite snö som ljusnade upp tillvaron ens lite grann...
Väl hemma har lördagsgodisen kommit fram på bordet... En ny choklad från Fazer, Geisha med mörk choklad var ju en trevlig bekantskap, inte fullt lika söt som originalet. Det här blir nog en ny favorit med kaffetåren har jag på känn ;O)

Ha en fin och stämningsfull helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...