söndag 31 augusti 2014

Sista helgen i augusti


Tänka sig att den ljuvliga sommaren övergår i höst... I helgen firades speciellt vid kustremsan en gammal tradition, veneziaden eller avslutningen på sommarstugesäsongen. Vi gjorde som så många andra och tillbringade kvällen på stugan, åt god mat, badade i tunna, plockade bär och svamp i skogen och till sist sköt raketer när skymningen lade sig...
Det var en oerhört fin kväll, ljum och helt vindstilla. Inga mygg heller för den delen!! I fjol blev det förbud på att skjuta raketer pga torkan i skog och mark så fjolårets raketer blev skjutna i år istället... Om det var åldern på raketerna som gjorde att de inte riktigt orkade med återstår att tänka på... MEN i alla fall fick vi oss goda skratt och utan tvekan var de nejdens mest originella smällar ;O)
Kram på er! 

söndag 24 augusti 2014

Sommarprojekt


Halloj! Tiden rullar på... dags att visa upp vårt lilla sommarprojekt, en torkställning av trä som vi gjorde min man och jag... Istället för träsniderier köpte jag hyllkonsoler av järn och målade dem vita. Där kunde jag spara in på lite tid och besvär! Dessvärre regnar det så gott som varje dag nu så tvätten torkar bäst inomhus med hjälp av tumlaren... Jag borde också måla ställningen en gång till men väderleken sätter stopp även för det ;O(Helgens stora evenemang Juthbackamarknaden gick av stapeln med början på fredagkväll. Den oerhört populära skrotmarknaden håller på ett helt dygn och även om regnskurarna gjorde det hela lite blött och surt för i år så var den välbesökt och jakten på fynden lika intensiv som alltid! 


Mina fynd blev ju några stycken... bland annat ett megastort brunsvart skinn av lama, kaffekoppsservis ( egentligen behövde jag bara två koppar men fick hela servisen för samma pris) och lite nya städgrejer investerade jag i ( hållbara från generation till generation) 


Känns lite vemodigt att vänta ett helt år på nästa marknad... 

lördag 2 augusti 2014

Tillbaka till medeltiden


Ni som känner mig vet att jag gillar allt som har med medeltiden att göra; kläder, gränder och murar. Och jag bara undrar vem skulle kunna motstå en riddare på en vacker häst??  Är man på Gotland så kan man ju inte missa tornerspelen! Showen hölls i Visby i en park bredvid stadsmuren och nära till havet. En gammaldagsmarknad fanns också på området. Det var inte världens lättaste att hitta området och ingen som man frågade vägen tycktes heller veta... antar att de flesta var turister ;O) Lite kul fick jag allt när jag frågade två damer på cykel om de visste var tornerspelen skulle ges då de efter en stunds dividerande upplyste mig: Du pratar ju gotländska så du borde veta vägen!?! Dessa härliga människor!

När riddarna hade duellerat färdigt och kampen var slut fanns det en segrande riddare kvar som fick sin utsedda dam ;O) Vi köpte var sin kebab från ett marknadsstånd och gick till strandpromenaden på andra sidan stadsmuren. Där njöt vi av den fina solnedgången och varma kvällen innan vi åkte till stugbyn för en natts sömn... Tror minsann att jag drömde om medeltida prinsar, prinsessor och sagolika miljöer (fniss) ♥

Nu har jag redan jobbat en hel vecka... Så skönt med helg och vädret är lika underbart fint fortfarande. Idag har jag tvättat en stor matta med hjälp av högtryckstvätten och hjälpt mannen med ett mindre byggprojekt. Mina stunder med datorn ger sig inte riktigt... njuter av sol och sommar så länge den varar! Lite ofattbart är det nog att kalendern visar augusti, eller hur?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...