tisdag 13 augusti 2013

En minnesvärd augustivecka


Varje år i början av augusti börjar en alldeles speciell vecka med mycket program och händelser i nejden. Till favoriterna hör förstås att cirkusen anländer till stan ;O) Som så många år tidigare bänkade svärmor, dottern och jag oss i det stora tältet och fick ta del av en storartat show med cirkusartister från världens alla hörn...
I pausen fick de som ville ta en ridtur på kamelernaProgrammet var som vanligt underhållande från första till sista minut. Hisnande konster som fick publiken att skrika med hjärtat i halsgropen, skrattframkallande clowner, viga akrobater och medryckande musik är bara en bråkdel av allt som erbjöds!Veckans andra höjdpunkt var något som kallas Konstens natt. Evenemanget som får en kväll inpå småtimmarna att blomstra kulturellt och bjuda på många överraskningar runt om i staden. T o m restaurangernas kockar flyttade ut på gatorna ;O)


Vi tog chansen och åt en stor räksmörgås med ett glas vitt på stadens minsta och äldsta hotell.  Mmm... tror minsann att den hörde till den godaste jag nånsin ätit!


Man kan aldrig veta vad man får uppleva en kväll som denna... 


Hårmodellerna från Artistica glänste vid torget


Sambatåget genom centrum är ett måste... De medryckande tonerna och vackra dräkterna lyser upp i sena sommarkvällen.Både gammal och ung njuter av en kväll som denna. Vädret visade sin bästa sida också. Festligheterna pågick till efter midnatt på många ställen, konserter fyllde scener på torget och i parkerna och evenemangen tycktes aldrig ta slut. Så klart gäller det att välja för det finns ingen chans att hinna med allt ;O) Mannen och jag tog oss till gammeldagsfotografering. Ett par fotografer hade för kvällen satt upp en tillfällig studio där de som ville kunde fotografera sig i gammeldagskläder. Ännu har vi inte sett resultatet för bilderna kommer hem per post inom ett par veckor. Spännande!

Kram till alla!

1 kommentar:

alegni sa...

Jättefina bilder!
Jag avskyr cirkus, men det är ju roligt om det finns folk som gillar spektaklet. Bilderna därifrån gillade jag i i alla fall. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...