tisdag 17 mars 2015

En pärla från medeltiden


I´m back... Jag har massor med foton att gå igenom från vår resa till Tallinn. Det känns bara som om tiden inte vill räcka till, fullt upp så gott som varje kväll nu. I helgen rensade jag upp dataminnet, behövs ju emellanåt för att snabba på programmen ;O) Det är sånt där tråkgöra som man försöker skuffa fram tills det hela pajar eller säger stopp! 

Redan från morgonen första dagen i Tallinn bar det iväg ut på vandring. Nästan hela dagen strosade vi runt på Gamla stan längs stadsmurar och kullerstensgator... njöt av atmosfären och den vackra arkitekturen. Husen är charmiga, gamla och fulla med detaljer som jag så gärna fastnar för...Torget är stort kantat med vackra hus och uteserveringar. 


Det blev ett besök på världens äldsta apotek (från år 1422) och fortfarande verksamt. Betjäningen görs som förr i världen över en gammaldags disk. Rådhuset i Tallinn 


Så klart skulle vi fika på Kalevs världskända cafe och chokladfabrik... 

Det var inte lätt och välja bland alla läckerheter... 

Jag som älskar gammeldagsmiljöer hade kunnat vandra runt i timtals, dagar eller t o m veckor här. Roligt också att det fanns så mycket medeltida marknadsstånd, utklädda människor och dekorationer som gjorde att den där speciella medeltida känslan fanns runt omkring en vart man än gick. 

Kram!

3 kommentarer:

nattugglan sa...

Så fint det är i Tallin..vi va dit för flere år sen, så ett återbesök skulle nog sitta på sin plats nu.Det är häftigt med alla gamla hus o smala gränder, torn o tinnar på allt. kram

Nette Cecilia sa...

jättefina bilder ,vad har du för objektiv i användning där ,kram Nette

Vform sa...

Jättefina bilder, njuter verkligen av lugnet som du visar ... borde åka dit lite oftare :)
Ha de gott :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...