torsdag 13 augusti 2015

Sveriges vackraste ö


Det här kommer att bli ett av mina längsta inlägg är jag rädd för... I vilket fall som helst kommer jag att bjuda på en massa bilder från en alldeles speciell dag på Höga kusten. Vi tog morgonfärjan ut till en ö, Trysunda, som har blivit utnämnd till Sveriges vackraste ö. Vattnet var så gott som spegelblankt. Vi stod på däcket och njöt i morgonsolen den halvtimme långa båtfärden ut till fiskebyn.

Ön var en helt ny bekantskap även för mig, men jag har bara hört goda ord talas om den! Vi var snabba med att söka oss till en av vikarna på ön där vi kunde sola och bada. T o m en finsk båt med röda(!) segel seglade förbi... 


Några timmar senare blev det dags för upptäcksfärd i självaste byn. Där fanns ett litet kapell, vandrarhem och en minibutik. De flesta husen är nog sommarstugor gissar jag! Konstigt att befinna sig på en plats där det inte fanns en endaste bil, bara smala grusvägar eller naturstigar runt ön. Däremot var det gott om båtar och gästhamnen var livligt besökt.

Det glittrade både till lands och till havs... Ljuvligt, ljuvligt boende... Mitt hjärta sjunger! Långt från fastlandets stress och brådska! 
Utsikt över fiskebyn från berget bredvid 


Vi hann ännu till en annan vik på ön på eftermiddagen. Den såg annorlunda ut med röda klippor och finsand. 
Mot kvällen var det så dags att söka sig till färjfästet (till fots) och ta sista turen tillbaka till fastlandet. 
De röda stugorna vid havskanten etsade sig fast på näthinnan. En mycket avkopplande dag för oss alla blev det ♥ Trysunda är värd fem pärlor av fem, absolut!

Må så gott!

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Men oj så vackert ,varifrån for ni med färjan .En känsla av att tiden stod stilla där .,vackert fångat ,Nette

Vform sa...

Härligt inlägg!!
Tack för att du delar med dig av dina pärlor :)
Kram!

Lotta sa...

Himmel så vackert, där skulle jag verkligen vilja gå och njuta en stund! Tack för att du visar och delar med dig av ditt paradis! /Lotta

nattugglan sa...

ja är det inte vackert så säg...Men till Trysunda dit har vi inte varit ännu..men ut till Norrfällsviken dit har vi varit..Landskapet är ju helt annorlunda än vårt platta Österbotten.,Fina bilder!!

Linda sa...

Beautiful! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...