fredag 28 augusti 2015

Sommarslut


Oh, vad tiden rinner iväg, tycker inte ni det? Några ynka dagar kvar på den här månaden så övergår det i höst på riktigt, eller? Jag njöt i alla fall av de fina dagarna i början på veckan med utfärd till ett av stadens strandområden hela två dagar på rad! Ena kvällen blev det faktiskt mattvätt vid stranden som var både behövligt och roligt!Växtligheten får höstfärger allt mer. I helgen ska det firas avslutning på sommarstugesäsongen, en tradition som hänger kvar sedan lång tid tillbaka. Numera har ju de flesta vinterbonade stugor ute i skärgården så säsongen tar inte slut med sommaren ;O) 


Vi får hoppas på en fin helg! Grillen kommer med säkerhet att glöda och en och annan fyrverkeripjäs glittra på augustihimmeln!
Ha det gott! 

torsdag 13 augusti 2015

Sveriges vackraste ö


Det här kommer att bli ett av mina längsta inlägg är jag rädd för... I vilket fall som helst kommer jag att bjuda på en massa bilder från en alldeles speciell dag på Höga kusten. Vi tog morgonfärjan ut till en ö, Trysunda, som har blivit utnämnd till Sveriges vackraste ö. Vattnet var så gott som spegelblankt. Vi stod på däcket och njöt i morgonsolen den halvtimme långa båtfärden ut till fiskebyn.

Ön var en helt ny bekantskap även för mig, men jag har bara hört goda ord talas om den! Vi var snabba med att söka oss till en av vikarna på ön där vi kunde sola och bada. T o m en finsk båt med röda(!) segel seglade förbi... 


Några timmar senare blev det dags för upptäcksfärd i självaste byn. Där fanns ett litet kapell, vandrarhem och en minibutik. De flesta husen är nog sommarstugor gissar jag! Konstigt att befinna sig på en plats där det inte fanns en endaste bil, bara smala grusvägar eller naturstigar runt ön. Däremot var det gott om båtar och gästhamnen var livligt besökt.

Det glittrade både till lands och till havs... Ljuvligt, ljuvligt boende... Mitt hjärta sjunger! Långt från fastlandets stress och brådska! 
Utsikt över fiskebyn från berget bredvid 


Vi hann ännu till en annan vik på ön på eftermiddagen. Den såg annorlunda ut med röda klippor och finsand. 
Mot kvällen var det så dags att söka sig till färjfästet (till fots) och ta sista turen tillbaka till fastlandet. 
De röda stugorna vid havskanten etsade sig fast på näthinnan. En mycket avkopplande dag för oss alla blev det ♥ Trysunda är värd fem pärlor av fem, absolut!

Må så gott!

onsdag 12 augusti 2015

Semesterresa


I början på månaden reste familjen västerut med destination Umeå där vi övernattade första natten. 


Följande dag rattade vi vidare söderut till Höga kusten. Vi hyrde en fin röd stuga nära stranden i Norrfällsviken, som är ett alldeles underbart ställe på sommaren. Jag har varit här ett par gånger tidigare på mina fotoresor men för de andra i familjen var det första gången. Även de liksom jag var hänförda av naturen som mötte oss... Tur med vädret hade vi också, inte en droppe regn på hela resan ;O)
Vi tillbringade tre nätter i vår stuga men på dagarna hade vi fullt program! Ena dagen tillbringades i Sundsvall på Birsta City med shopping på Norrlands största köpcentrum. Ikea finns där också bland många, många åtskilliga varuhus! Turen till Sundsvall innebar att vi fick åka över Höga kusten- bron inte bara en gång utan två... ;O) Mäktig utsikt!

Fortsättning följer...

söndag 9 augusti 2015

Tillbaka i tiden

Min favoritmarknad i 1700-tals stil öppnade på fredagkväll och avslutades idag... Min andra hälft och jag besökte marknaden igår och tillbringade timmar på området! Så mycket att se och ta del av... underbara försäljningsstånd allt medan marknadsstämningen var på topp! Vädret kunde inte vara bättre och kavalleriet var som vanligt på plats med sina tält, kanoner och rekvisita. 

Jag köpte mig en ny, härlig handväska. Vi besökte en konstutställning i boden och åt köttsoppa bredvid älven. Den duktiga flickan på sina skyhöga styltor gick omkring på marknadsområdet titt som tätt. Alldeles tyst dök hon upp från ingenstans! Jaa, jag längtar redan till en ny runda på den här marknaden men får tyvärr ge mig till tåls ett helt år ♥

Kram på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...