torsdag 4 juli 2013

På resande fot


Det var ett gott tag sedan ni senast hörde från mej... Jag har haft fullt upp med andra ord. Midsommarveckan började med semesterresa till vackra och underbara Budapest, som jag älskar! Tredje gången jag kom mig dit men förhoppningsvis inte sista gången  ;O)

Det vackra parlamentshuset i kvällsbelysning.

Under veckan som vi var där hann vi med mycket, bl a besökte vi cirkus, zoo, badhus, tågresa till konstnärsstaden Szentendre och dagstur till Wien. Hela veckan var det fint väder och otroligt hett med temperaturer på 32-38 grader i skuggan. För varmt för en nordbo och det är nog första gången jag har bränt huden i solen. Det blev att köpa solhatt, paraply och solfjäder för att någorlunda överleva. Litervis med vatten hinkades in varje dag.
Även om jag har varit där två gånger förr fanns det massor med nya saker att se och upptäcka. Men så har det gått åtminstone sexton år sedan sist.


Juni försvann med ett svep och min semester tog slut så nu har jag redan jobbat en halv vecka. Förra helgen var jag på en tredagars tripp till Höga kusten på fotoworkshop med en världskänd svensk fotograf, Hans Strand.. Väldigt trevligt med ombyte av landskap och utmanande fotouppgifter! Och mera har jag att vänta på för redan nu till helgen packar jag sovsäcken och flytvästen och drar iväg norrut ;O)

Skönaste sommardagarna till er alla!

3 kommentarer:

STENLYCKA sa...

ÅÅhh.. vilka vackra bilder från din resa! Nu var det många år sedan jag var i Budapest men jag tycker det är en vacker stad och skull gärna ta en tur dit igen.
Ha en fin helg med sovsäcken och flytvästen, tror du att det skall bli mycket vatten i tältet eftersom du försäkrar dig med flytväst.....
Kram Raina

Nette Cecilia sa...

Väldigt vackra o kul bilder ,statyerna är ju för kul .funderade faktiskt härom dagen om du slutat skriva .Kul med fotoresan .Ha det fint över helgen ,Nette

HWIT BLOGG sa...

Härliga och vackra Budapest...det var många år sen jag var där! Fina bilder du visar..nu vill jag åka dit :)

Kram,Titti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...