tisdag 1 oktober 2013

Vildmarksupplevelse


Resan norrut till ryska gränsen startade tidigt på lördagmorgon. Jag for med ett tiotal för mig okända vildmarksguider. På eftermiddagen var vi framme och sedan skulle det gå snabbt att göra sig klar för vistelsen i gömslet ute i skogen. Natten till söndagen tillbringades där. Mörkret föll tidigt, strax efter sjutiden på kvällen och dagen grydde inte förrän sjutiden följande morgon... Vi fick inte alls prata medan vi gick till gömslet och väl där skulle vi vara så tysta som möjligt. Minsta lilla prassel i kläder eller papper kunde höras lång väg och dröja björnarnas ankomst till platsen!


Det var spännande och bara vänta i många timmar. Skulle någon björn eller varg dyka upp eller inte?


Vi såg en falk och en hökuggla... De andra kände igen fåglars varningsläten och visste att något rörde sig där i skogen..


Bilden är tagen av okänd fotograf

Mörkret föll till sist och det var bara att krypa till kojs och ge sig till tåls till morgonen. Jag hade bara hunnit krypa ur sovsäcken när en rödbrun räv kom och ställde sig framför mina fötter och tittade mig djupt i ögonen ;O) Visst kändes det då, pirret i maggropen!!! Tyvärr hann jag inte få upp kameran och räven blev inte förevigad. Flertalet korpar höll till på marken och åt av matresterna, vilket betydde att björnen hade varit där på natten och grävt fram maten medan vi sov. Så någon björnupplevelse blev det tyvärr inte denna gång! På ett vis tror jag att alla kände en viss besvikelse men jag var i alla fall nöjd med min egen naturupplevelse. 


Och vet ni vad? Det allra bästa var att vi får en ny chans nästa sommar ;O) Enligt företagets principer ska ingen åka därifrån utan att ha sett en björn! Det var en alldeles utomordentlig garanti och då får det allt lov att bli i början av sommaren när midnattsolen lyser högt över horisonten!!!

6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj så spännande ! vilken resa förstår också besvikelsen att det inte blev en björnbild men kul att få en ny chans ,kram Nette

Gröna Anemone sa...

Så spännande! Men du kan trösta dig med att du kom hem med härliga utan-björn-foton också!

Anonym sa...

Spännande! Fina naturfoton utan djur också.

Kristina

Black Iris sa...

Hujedamej, det här låter både spännande och skrämmande på en gång...
Jag har många släktingar uppe Jämtland som sprungit på björnar i skogen men ingen av dom skulle varken ha hunnit eller vågat plocka upp en kamera..

Kram Maidi

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Du bjuder som alltid på så vackra foton, jag älskar att besöka dig! Tyvärr är jag inte så duktig på att kommentera, det har varit så mycket för mig den senaste tiden men så är väl det för de flesta, egentligen inget att skylla på.
Nu sitter jag här och försöker läka en stämbandsinflammation genom att vara tyst.....inte lätt....men vad passar då bättre än att besöka sina vänner på bloggen.
På måndag reser jag och maken med goda vänner till Kanarieöarna för en vecka bad och sol, så nu hoppas jag att jag skall bli bättre från min förkylning.
Önskar dig en fin helg och kommande vecka!
Kram Raina

Lyckoslanten sa...

Men vilket äventyr! Det där skulle vår förstfödde älska! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...