onsdag 23 maj 2012

Bland gamla stenar och murar


Ikväll har jag varit ut och påtat i rabatterna. Jag ligger rejält efter i tidtabellen när det gäller trädgården i vår. Och vilken fart grönskan har fått de senaste dagarna!! Ni får ännu ge er till tåls med turistbilder från semesterresan ett gott tag framöver... ;O)Jag har säkert berättat det tidigare men något som jag verkligen gillar är att gå runt i gamla, antika städer... Nötta trappsteg och kantstötta stenväggar med detaljrika ornament och utsmyckningar gör mig ofattbart lycklig. En mulen dag tyckte vi att det var passande med en tur med färjan till Kroatiens näst största stad, Split, för sightseeing och shopping. Stort tack till Apolloresors guide som gav ovärderliga tips på de allra bästa butikerna och tre våningars shoppingcentrum några kilometer utanför centrum! Resan från ön till staden tog bara 40 minuter med färjan. Gamla stan som hör till Unescos världsarv var förstås ett måste ;O) Höga murar, vackra stenar och smala gränder kantade med läckra butiker och cafeterior gjorde att vi trivdes hela dagen. I katedralens klocktorn klättrade vi upp 180 trappsteg för att titta på bästa utsikten över staden. Tornet har en höjd på 60 meter och det räckte gott och väl till för mig med min hopplösa höjdskräck ;O)


Bredvid katedralen ligger Diocletianus palats som är otroligt vackert med sina pelare och murar.Utsikten över hamnen och en del av gamla stan från katedralens klocktorn.

Bland det charmigaste man kan göra på en semester är att koppla av på en uteservering med en kopp god kaffe och titta på människorna som strövar förbi...


Det blev sen kväll innan vi tog färjan tillbaka till ön...

Kramis

5 kommentarer:

lyckobo sa...

Nämen oj, har du varit i Kroatien???? Har varit lite lat med datorn igen som du hör ;)! Ser underbart ut, liknande som i Dubrovnik, men stranden mycket finare där ni var! Skönt att er resa var lyckad, och att ni kom tryggt hem igen!
Ha det bra!

Louise sa...

Vi ser såååå gärna på fina turistbilder! vilken häftig grön fyr!

Nette Cecilia sa...

Vi är nog rätt lika du o jag .Jag har samma känsla som du när det gäller att gå på gamla platser ,tycker inte om sådant som är byggt enbart för turister,härliga bilder.Nu växer det så det knakar vi ha redan klippt gräset 2 ggr o borde klippa en tredje ,kram Nette

Annelis hantverk sa...

Jag bara älskar dessa gamla städer och nötta trappsteg där tiden stått stilla i många år.
Jättefina bilder!
Ha en bra dag!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi!

Så du har varit bortrest, där ser man! Har själv varit lite frånvarande i bloggvärlden och ikväll tänkte jag ta igen det. Vad får jag se?? Massor av vackra foton från Kroatien! De där gröna fyrarna var en glad färgklick! Bilderna är ju så fina, nu vill jag också åka dit! Jag är precis som du, jag vill uppleva staden, gå runt, upptäcka, se allt gammalt antikt och få en riktig historieupplevelse. Du får gärna visa fler bilder från er resa!

Ha en fin helg - kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...