söndag 6 maj 2012

Under körsbärsblommorna

Resecentrum i hemstaden
Hejsvejs! Efter två dygn på havet och en arbetsdag i tåg känner man sig en aning mörbultad men ändå är det så trevligt och upplevelserikt att vidga sina vyer...


Färjan lade ut från hamnen på torsdagskväll. Då hade vi redan hunnit med en lång rad föreläsningar och utställning i båtens konferansutrymmen under dagens lopp. Sedan fick jag se Sveaborg från ovan när vi gled förbi. Det verkade vara ett väldigt vackert ställe och kanske någongång bär vägarna dit för närmare utforskning, vem vet?Fångade månen genom ett smutsigt hyttfönster mitt ute på Bottenhavet.
Vi hade några timmar på oss i Stockholm innan fredagens skolning började så det blev en runda in till stan. På vägen tillbaka till färjan tog vi oss till Kungsträdgården och körsbärsträden stod i full blomning!! Åååh, så vackert det var! Jag har inte tidigare varit där när de har blommat... bara hört att det skulle vara sagolikt vackert... Här njöt jag verkligen av doften och de rosa fluffiga molnen ovanför!Våren var mycket längre på väg i Stockholm. Jag såg magnoliaträd i blomning, vårväxter och parkernas träd var så vackert gröna... ;O)De fyra stora statyerna som håller lyktorna vid Helsingfors Centralstation var på plats när vi återvände också. Som känt brukar de ränna runt landet men.. fniss... inte just då ;O) Nu väntar en väldigt intensiv söndag med familjemiddag och släktträff och kalas!

Ha det gott!


8 kommentarer:

Vform sa...

U N D E R B A R T!!!
Borde ta en tur någonstans för att uppleva våren ... men den kommer också hit hoppas vi :O)
Njut av dagen!

Nette Cecilia sa...

Så mycket vackert du fick se och att uppleva körsbärsträden i Stockholm underbart. Dom där gubbarna på stationen brukar ha mycket kul för sig på TV.Men fy vilken kall vind vi har idag .Ha en fin söndag .Nette

StrandviksVillan sa...

Oooh, vilken resa!
Ja, tänk att få uppleva alla dom där blommande träden... nästan overkligt vackert måste det vara. Vi har två stycken som blommar i vitt på vår gård - något att se fram emot det också ;)

Ha en skön söndag!

Lyckoslanten sa...

Lyckost dig! Jag var i Kungsträdgården den här tiden för några år sedan och det var himmelskt att se körsbärsträden i blomning. Det ser också ut som om blomningen snart är över så det är ingen vits att åka dit någon helg fram över.
Sådana resor tar på krafterna. Ha en riktigt skön söndag! ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Oj vad ljuvligt det ser ut under körsbärsträden i Stockholm... Det var verkligen sevärt och efter den vackra upplevelsen gick det säkert att jobba igen...
Kraam
Sanne

Louise sa...

Vilka FINA bilder du har knäppt!! Härligt!

Livet på Vestergård sa...

De är verkligen sagolikt vackra körsbärsträden när de blommar!
Ett besök till Sveaborg kan jag verkligen rekommendera.
Kram Kicki

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Vilket trevlig resecentrum ni ser ut att ha! Körsbärsblom är ju bara så vackert, så häftigt att du fick uppleva det i Kungsträdgården.

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...