torsdag 3 juni 2010

En favoritblomma just nu

Ikväll har jag varit på plantbytarkväll som trädgårdsföreningen på vår ort ordnar två gånger varje sommar. Dit kan man föra växter som man vill dela med sig åt andra...Helt gratis får man plocka åt sig växter som man vill ha i sina rabatter. Ibland gör man t o m riktigt sällsynta fynd.

Jag hade tänkt att jag nog inte skulle samla på mig mer växter just nu men när man väl kommer hem är korgen full med jobb ;O) Jag hittade bl a en ovanlig vallmo (blir intressant att se hur den ser ut), en massa pärlhyacintlökar (som jag älskar) och bellis plus en hel del annat...

Just nu blommar min klematis Piilu på vår terrass. Den djupt lilarosa färgen är så vacker.
Jag har haft den några år redan i en kruka som flyttas in till förrådet över vintern för säkerhets skull.


Hittills har jag alltid klippt ned den varje vår tills jag i slutet av förra sommaren läste nånstans att den blommar två gånger varje sommar, först med dubbla blommor på fjolårsskotten och senare med enkla blommor på årsskotten. Så det är första året den hade blomknoppar när den flyttade ut ur förrådet denna vår! Jag har köpt två andra klematis som sällskap också. Det är alltid spännande att pröva nåt nytt; kommer det att lyckas och hur blommar det sedan? Nu har jag en riktigt liten klematishörna på terrassen!2 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Plantbytarkväll är verkligen en bra ide´.
Själv ska jag byta lite plantor med mina jobbarkompisar.
Ha en fin helg!

Vform sa...

Hej Gugi!
Tack!
Och tack för besöket!
Hit till dig har jag inte hittat förut!
Verkligen vackra sevärda bilder!
Ska se mig omkring litet ...
tror bestämt jag kommer igen ;)

Ha en riktigt skön helg!
ps. Välkommen i dansens virvlar igen ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...