torsdag 16 september 2010

Äppel, päppel...


Äppel, päppel, pirum, parum... så gick räkneramsan förr i barndomens lekar. Den senaste tiden har man kunnat räkna äppel i stora mängder. Nu börjar våra äppelträd vara tömda på läckerheterna. Det är bara vinteräppelträdet, vars frukter inte ännu är mogna, som väntar med skörden tills frosten och vintern tar överhand.

De senaste veckorna har det ätits massvis med goda äppel hos oss. Jag har gjort äppelkakor, olika pajer och ugnsäppel med kanel och sirap och vaniljglass ovanpå. Bara underbart goda läckerheter! Idag kokade jag en kastrull med äppelmos. Det är så gott att ha ovanpå morgongröten eller på yogurten.

Trevlig kväll till er alla!


8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Det ser gott ut!
I helgen fick jag så mycket äpplen och då blev det flera varianter på paj och äppelkaka här också.

Nette Cecilia sa...

Tyvärr är mina röd kanel inte färdiga ännu så jag har fått köpa min inhemska äppel ,jag kan äta hur många som helst o för att inte tala om äppelpaj med vaniljsås,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Mums vad det där ser gott ut! Vilken lyx! Här använder vi äppelklyftare flitigt.
Ha en skön helg! ♥

STENLYCKA sa...

Visst är det en härlig tid nu då man kan göra äppelkakor och annat gott av det som bjuds i trädgården. Tyväär är våra äpplen fulla av mask och annat otyg, så jag pallar hos min granne.
Kram och din äppelkaka ser underbart god ut
Raina

C. Tvillingmamma sa...

Fantastiskt om igen,själv är jag så trött på att plocka äpplen,och då är det bara fallrukten jag plockar...6hinkar per dag...*puh* Nu blev ja dock inpirerad att göra nåt ist för att slänga alt i komposten,tack!

Annelis hantverk sa...

Åh så mycket gott du gör av äpplen! Härligt med en egna äppelträd.
Ha en fin kväll!

Creative Momone sa...

Du är lyckligt lottad med alla äpplen, vi får ju ett på vårt träd i år. Men träden är ganska nya, kanske bättre tur nästa år. Gott ser det ut!
Marianne

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Ja äpplen i alla former - så gott! Men än har det inte blivit några äppelpajer eller andra bakverk här men snart så... Din första bild med ugnsstekt äpple fick mig att tänka på mormor. Det var en av hennes vinterdesserter som hon allitd gjorde av de rödaste äpplen jag nånsin skådat. Fint minne :)

Ha en bra dag - kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...