onsdag 8 september 2010

Sjöhäst av betong


Höstblommorna är på plats på trappan i sin kruka. Men för tillfället känns hösten väldigt avlägsen för här strålar solen och det är snudd på värmebölja. Så fint väder vi har!

Jag tänkte visa mitt nyaste betongalster som blev till för ett par tre veckor sedan i samband med att vi gjöt uteljuskrukan.

Jag köpte en stor plastlampa (modell Ikea) från loppis i somras. Jag visste direkt att jag skulle ha den till betongform, så det blev att skruva loss armaturen ur den. Jag måste medge att hade färgen på lampan varit vit så skulle den istället ha åkt upp på väggen direkt alltså... ;O) Det är ju så, att en orange lampa inte passar in nånstans i vårt hus *fniss*

Jag är väldigt svag för sjöhästar. Mitt favoritdjur från de stora haven... Graciöst simmar de runt i vattnet. Nu har jag ett exemplar på gården också där den kan samla på sig lite patina från år till år. Jag skulle gärna se att den skulle bli täckt av mossa med tiden. Det lär ska gå fortare om man tar surmjölk och blandar i mossa och penslar på. Vore väl snyggt, eller hur?

Just nu ligger den nedgrävd i gruset som en trampsten. Men det kan tänkas att den flyttas till nåt annat ställe då jag har tänkt klart... Det är ju så att när man minst anar kommer man på det att där och ingen annanstans ska den vara... man hittar en given plats som gjort för just det föremålet. Till dess får den ligga där den ligger... ;O)

Ha en fin onsdagskväll! Och tack för alla krya på- hälsningar! De gjorde susen... Nu känns det mycket bättre!!


6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Snyggt,Kram Nette

Sanna - My Blueberry House sa...

Hejsan,

Va? Har ni snudd på värmebölja? Fy så orättvist :( Men skönt att du är på benen igen!

Din sjöhäst blev jättefin. Den hittar nog snart sin plats. Du har så rätt *skratt* orange passar sig inte i var mans hus precis! Men nu till hösten kan jag tycka att det är ganska snyggt. Förra året köpte jag ett orange tyg hos Ikea som jag gjorde en duk och tavlor av. De ska få komma fram snart igen ;)

Fina växter du har i din kruka.

Kram Sanna

Anonym sa...

Hejsan!
tack för titten hos mig.
Vad häftigt med betong, hur gör du?
Sjöhästen blev ju jättefin.
Krya på dig, det är inte kul att vara förkyld.
Ha en skön torsdag.
Kram Bodil.

Annelis hantverk sa...

Men så häftigt med en egen sjöhäst och med mossa på så blir den ännu häftigare!
Ha en strålande dag!

StrandviksVillan sa...

Vilken snygg sjöhäst!!
Grattis till lilla nya kusinen, så mysigt!

Hoppas du mår bättre nu!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Aha, sjöhästen hörde till lampan, blev väldigt fin som betongform. En sjöhäst i trädgården skulle alla ha, så fint. Och lyckost du som har så bra väder, tror det dras österut.
Stor kram
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...