söndag 12 september 2010

Broderibiten


Hej vänner! Hoppas att ni har en skön helg! Förkylningarna håller vår familj i ett järngrepp. Min är väl på bättringsvägen men nu är det dotterns tur. Jag var med henne en sväng till doktorn igår som kunde konstatera både öroninflammation och ögoninflammation...

När krafterna är svaga och man inte orkar med så mycket annat tog jag tag i mig och började med broderi. Och så kul det var! Det är närmare tio år sedan jag sist har broderat nåt. Det var en julkalender till dottern. Den har varit i flitig användning varje jul sedan dess ;O) Den här gången blev det ett monogram på vitt linne som jag sedan sydde till en rund mormorskudde.

Jag har på känn att det kommer att broderas flera monogram här i höst. Jag har några andra projekt på lut och det är så pass avkopplande att sy och se mönstret växa fram bit för bit. Jag broderar tusen gånger hellre än virkar och stickar ;O)

En mycket god bloggvän med bloggen ett rött monogram har gett mig så mycket inspiration. Kika gärna in till henne och hennes finfina blogg!

Ha en riktig trevlig söndag så syns vi snart igen!


10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Skönt att det finns någon som broderar det tycks ara så att det blir en utdöende konst,det är inte många som köper material till sån idag. Vackert arbete du gjort,Kram Nette

Bittan sa...

Vow vilket fint monogram du broderat !!! Länge sen jag broderade också men nu kanske man ska sätta igång. Tänk att ha familjens alla bokstäver som kuddar i soffan i beige !!!! Vill ha nu.
Kul att jag kunde roa dig en stund med resan förresten :-)

ha en fin start på veckan .
kram Bittan

Anna-Lena sa...

Wow, otroligt vad fint du har broderat. Kudden blev helt ljuvlig, är det inte svårt... Skönt att du är på bättringsvägen, har själv varit förkyld och det verkar vara många som är det. Vi får hoppas på lite höstvärme så mår vi kanske bättre.

Ha en skön söndag!

Kram Anna-Lena

Lyckoslanten sa...

Men så underbart vackert det där är! Jag älskar att brodera, men gillar även andra handarbetstekniker, utom knyppling. Det är jag urdålig på! ;o) Den där kudden är ett smycke! Hoppas förkylningen släpper sitt grepp nu.
Ha en skön början på den nya veckan som står och stampar där utanför. ♥

StrandviksVillan sa...

Åååh så vackert!! Jag röjde i lite lådor idag och hittade några av mina gamla broderier :)
Nej, jag varken stickar eller virkar heller, håller mig hellre till symaskinen. Att brodera är kul, men jag brukar få så ont i nacken och axlarna... :(

Vilken underbar underbar hjärtekrans du hade gjort! Jag bara måste få en sån buske planterad ännu i höst så jag får njuta av de vackra blommorna också nästa år.

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt! Jag förstår att du blev biten. Du får visa oss fler monogram när du gjort dem!
Det börjar var nån tid sen jag broderade...
Ha en bra start på veckan! Kram Kicki

Creative Momone sa...

Så vacker den blev din kudde! Att brodera är kul, men man skall ju ha tid och tålamod, arbetet fortskrider ju ganska långsamt, men resultatet är belöningen. Man blir nästan lite sugen...
Hoppas förkylningen släpper nu, ha en skön vecka!
Marianne

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Åhh..så vackert du har broderat! Vad duktig du är!!! Blir så imponerad vill haa... Tar du beställningar??
Ha en bra måndag, hoppas ni kryar på er!
Kram från Raina

Min plats i solen sa...

Hej Gugi!

Stackars dottern! Jag hoppas att hon kryar på sig och snart är på benen igen.

Vad duktig du är på att brodera. Jättefint! :)

Ta hand om er!
Kram Lotta

Bittan sa...

Hej igen !

Portalen är i mitten ca en halvmeter högre än mej så typ knappt 220.Hoppas din yrsel är bättre. Min beror på värktablettstrixande efter en axeloperation. Vill inte gå på starka hela tiden så jag skippar helt ibland ( speciellt när det är helg och man vill ta sig ett glas rött till maten ) och det straffar sig när jag behöver ta fler. Ska äntligen på återbesök nästa vecka, blir troligtvis en operation till eftersom bara hälften kunde göras i våras.men idag känns det bättre :-)
ha en fin dag.

Stor krya på dej kram fr (o)snurriga Bittan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...