fredag 15 oktober 2010

Stolsöverdrag


Hallojsan! I veckan som har gått har jag gjort ett fint inköp i form av stolsöverdrag från NyblomKollen. De blev helvita... tyckte jag passade bäst.

Först tänkte jag att jag nog skulle sy egna men som tur var tog jag mitt förnuft till fånga för en gångs skull (hihi). Innerst inne tror jag att det skulle ha varit en plåga att sy ihop hela 8 stycken. Symaskinen som trilskas däremellan plus alla volanger och dragkedjan som skulle på plats.

Jag är iaf nöjd med mina köpta överdrag. Om man vill kan man måla med schablon eller brodera något på senare. Vitt är ju en ömtålig färg men det är bra att de går att tvätta i 60 grader.

Min ena orkide som har stått i glasverandan har fått en ny blomstängel. Det är alltid lika trevligt när man väl får dem att blomma igen!

Ha en riktig fin fredagskväll!


15 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Fint med vitt! Visst är det behändigt att köpa färdigtsydda. Jag köpte 10 st och jag tror inte mitt tålamod skulle ha räckt till att sy så många :)
Ha en skön fredagkväll! Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Den affären får du vara nöjd med. Gillar när det är flurr där bak också! Min orkidé blommar för hur mångte gången sen januari. Härligt! Ha en skön kväll! ♥

Nette Cecilia sa...

Nu blev det vitt, vitt , vitt, men det är ju vackert,håller med att det är jättejobbigt att sy så många,kram Nette

Bittan sa...

Superfina !!! Å du som är så duktig på att brodera kan ju göra nåt maffigt på dem om du känner för det :-)
Vem fasen har tålamod att sy med både volang o dragkedja o inte blir det billigare.
ha en mysig fredagskväll.

Kramiz Bittan

STENLYCKA sa...

Jättefina, förståndigt av dig att inte sy själv. Frestar på att sy så många volanger.
Jag har också vita på mina stolar till matbordet och det gör inget at de är vita, när de blir smutsiga slänger jag dom i tvättmaskinen och så är de lika fina igen. Jag är såååå... avis på din vackra duk.
Nu skall jag slå mig ned i teve soffan och se på Idol!
Kram Raina

Käranån sa...

Så fina stolsöverdrag du har köpt! Det är inte så lätt att sy överdrag med volang, tar en massa tid...Mycket vacker duk du har sytt!!!

Åsa sa...

Så vackert det blev med duken och stolsöverdragen.

Kram Åsa

Louise sa...

Väldigt VACKERT och VITT :)

C. Tvillingmamma sa...

Jag är så imponerad av dig!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Precis de tankarna har jag också gått i. Jag har sneglat åt de smalrandiga i vitt/grått men jag kan ju aldrig bestämma mig! Dina överdrag blev jättefina mot din fina broderade duk och möblemanget. Love it :)

Jag har aldrig haft tur med orkidéer. Hinner bara hem med dom så tappar de alla blommor och så händer det ingenting mer... så jag gav ju helt enkelt upp till slut. Undantaget är nu i somras när jag fick en jättefin orkidé av en vän. Den har blommat och blommat och bl... ja, du förstår min förvåning och upprymdhet va?! Hihi ;)

Ha en skön helg!
Kram Sanna

alegni sa...

jättefina! jag föreslog sittdynor till våra köksstolar jag med, men det förslaget föll inte i god jord, så jag får ge mig den här gången ;)
fin helg! kram

lyckobo sa...

Så festligt fint med vita stolsöverdrag! Bara våra klott-pojkar sku växa till sig lite så kunde jag också tänka mig sådana, orkar ju inte ändå tvätta dem varje dag ;) !

Skön helg!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefint det blev, vita är bra, dom tröttnar du aldrig på. Och förvånansvärt bra har mina klarat sig från fläckar. Är ju lätta och tvätta och stryka annars. Så vackert ihop med din ljuvliga duk.
Kramar
AnnaMaria

Huset vid ån sa...

Åh, jag älskar Nyblom o Kollens produkter!
Det ser jättefint ut, jag har precis likadana stolar o stolsöverdrag som dig.....Känner mig som hemma! Fniss.....

Kul att du ville delta i min lilla utlottning också....

Kram Therese

Unknown sa...

http://vindsromantik.blogspot.com/

Håller med, det blev fint med vita dynor.
Men jag ser duken, WOW! Med ett underbart monogram! Har du sytt det?

Önskar dej en underbar vecka
Kramar
/Maggan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...