tisdag 29 mars 2011

En växthusdröm


Det gör susen att befinna sig en halv dag med en massa blommor och planteringar. Inspirationen från mässan gick inte förbi... Här fanns både det ena och det andra som jag gärna skulle ha tagit med mig hem både till hemmet och trädgården ;O)


Trädgårdsverser och dikter skrivna med krita på växthusfönster.


Orangeriet som jag fortfarande trånar efter... Det var högt, stort och alldeles, alldeles underbart!!!

Här kan du kolla in fler fina växthus och trädgårdshus plus en massa annat.

I orangeriet fanns en rad lampor eller lyktor med asiatiska inslag. Jättevackra! Ljuset och speglingarna runt rummet var otroligt fint...

Inredningen i orangeriet. Bruna möbler mot allt det vita. Vilken aha-upplevelse det här var... ni kan väl förstå att min man hade svårt att få mig bort härifrån (fniss) ??

Till en av mina absoluta trädgårdsdrömmar hör definitivt ett kombinerat lusthus/växthus. En plats där jag kan koppla av och mysa... några trevliga växter att pyssla om... en vinranka med dignande druvklasar, citronträd, lavendelträd, olivträd... 

Sedan barnsben är jag bortskämd med att hämta färska tomater och gurkor direkt ur växthuset för mina föräldrar var växthusodlare... Det finns i generna... och drömmen om ett eget lever vidare!

Skön kväll till er alla!

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Är det så med din man som med min att han tycker att det här med mässor ger så mycket extra jobb hemma?Väldigt vackra bilder o inspiration,kram Nette

C. Tvillingmamma sa...

Mmm...oh vad man bara önskade... :)

Så Vitt Jag Vet sa...

Inspirerande foton du visar ! Man kan bara sucka och önska att man hade ett sånt "växthus"....
Kraam
Sanne

Ord & Känsla sa...

Väldigt vackert och vilken inredning i orangeriet! Håller med om lampan och den bruna inredningen mot det vita, så snyggt!!

Kram kram

Lyckoslanten sa...

Dikter skrivna på växthusglas och ett otroligt vackert orangeri. Drömmar kan slå in! ♥

Bittan sa...

O M G säger jag bara....... vilket växthus !!!!!
Copar iden med att skriva på glaset när /om mitt blir klart, än så länge står det lika fint som i höstas i miljoner delar i garaget. Ska visa darlingen dina bilder i kväll så kanske han får inspiration till att börja så smått. Förstår att du kunde gått på mässan lääääääänge så mycket vackert som det fanns.

Kram Bittan

nattugglan sa...

Ja suck så mycket fint.. jag skulle oxå vilja ha ett kombinerat växthus /uterum..där man skulle få sitta o njuta,, hihi..men kanske drömmen slår in innan man är pensionär...ha en bra dag.

lyckobo sa...

Wow,vad fint där var! Gillade lampan ovanför det bruna bordet extra mycket!!! Klart du ska drömma vidare om eget, den drömmen blir säkert sann en dag :)!!! Kram!

StrandviksVillan sa...

Drömmar är åtminstone gratis ;) Så sådana förbrukar jag många av, hihi!
Planerar själv för ett kombinerat lusthus/växthus. Vi har redan fönster skaffade men först måste ett gammalt hus på gården rivas... suck. Fast samtidigt funderar jag på en glasveranda på husets gavel, så inte blir min man sysslolös inte ;)

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

O du milde vilket hus! Där skulle jag inte ha något emot att tillbringa lata dagar eller ha middagsbjudningar. Inredningen är jättesnygg!

Folk gör så himla många fina växthus nu för tiden. Mitt skulle nog dessvärre inte innehålla så många odlingar eftersom jag är så kass på att ta hand om dom... fniss.

Hoppas din dröm om ett eget går i uppfyllelse. Jag håller tummar och tår ;)

Jättekul att du visar så många bilder från trädgårdsmässan. Grinden/entrén i förra inlägget är ju bara så "WOW"!

Jag fortsätter kika...

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...