tisdag 3 juli 2012

En drömträdgård del 1


Lördagens besök i drömträdgården Myllyhermanni bjöd på så mycket vackert för ögat...  Det är möjligt att besöka trädgården under vissa dagar på sommaren. Kolla in hemsidan som dock bara finns på finska! Trädgården är väldigt populär och den förekommer ofta i trädgårdstidningar. Vi hade otur med vädret och regnet började dugga precis när vi klev ur bussen. Bättre fotoväder hade det förstås kunnat vara ;0/ Den två timmar långa visiten blev en oförglömlig upplevelse! Vi bjöds på guidning och fika med bakelse i den vackra trädgården... Förundransvärt att en trädgård på 7000 kvadratmeter stor yta kan innehålla så många rum att det inte går att räkna dem alla ;O) Här kommer iaf en kavalkad med bilder därifrån och ännu mera är att vänta nästa gång ;D
Jag blev väldigt förtjust i "rummet" med havtornsbuskarna, som var formade som stora träd. Det röda gruset och stenarna runt stammen gjorde att det blev medelhavskänsla på direkten... mycket fint! Olivträd på rad vill jag också ha!!!


Upptäcksfärden i den privata trädgården var spännande... Varje vrå och meter fylldes av vackra stilleben, portaler, gångar, sittplatser och växter! Inspirationen var det inget fel på och med i bagaget hem kom en hel del nya ideer, som får gro ett tag och mogna till ;O)

3 kommentarer:

Bea sa...

Åhh...vilken trädgårdsresa du tog oss med på! Underbart med inspiration och få njuta av andras trevliga trädgårdsidéer och underbara växter.
Ha det gott /bea

Nette Cecilia sa...

Åhhhhh så underbart ,fina bilder trots regnet ,kram Nette

lotta sa...

Vilket underbart ställe. Mysigt med alla sittplatser. Då har också alla män någonstans att sitta och vila sin rygg! Fniss Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...