tisdag 15 april 2014

Allt du behöver


I Dubai finns det flest shoppinggallerior än på någon annan plats i världen. The Dubai Mall är världens största med 1200 affärer under ett och samma tak på fyra våningar. Det behövs mer än en dag att hinna igenom den och motion får man helt gratis ;O)


Ett gigantiskt vattenfall inne i shoppingcentret. Gallerian ligger bredvid världens högsta byggnad, Burj Kalifa och Dubai fontänen som skjuter vatten upp 150 meter i luften från fem olika cirklar i den konstgjorda sjön till dundrande musik. Det var en häftig ljusshow att ta del av på kvällen. 


 Lyxbutiker och världens alla stora designmärken finns representerade. Många stora världskända butikskedjor, ja.. det mesta och allt var så snyggt och polerande rent. 


Det finns "bara" 150 olika restauranger i gallerian. 


För den bentrötte gick det att hyra en bil med privatchaufför som körde runt på våningarna. Shoppingcentret var så ofantligt stort så man blev bara så glad då man hittade samma väg ut som man kom in... 


Inte nog med affärer och restauranger på rad... Här fanns också mitt i gallerian ett saltvattensakvarium med en av världens största glaspanel där man kunde följa dykare som befann sig med stora skräckinjagande hajar, stingrockor och allehanda stim av fiskar som jag inte ens känner till.Utanför ingången var det lyxåkens tid... det blev visst några trånande blickar!  En gul kärra skulle väl passa till påsk.. fniss... istället för riskvasten som börjar ge upp det sista? 


Ett annat stort shoppingcenter var Mall of the Emirates med flera hundratals butiker i tre våningar. Här fanns Ski Dubai, en slalombacke med en längd på 400 meter. Allt är möjligt i denna del av världen..Ett och annat cafe testades... apropå det drack vi godaste kaffet någonsin i detta land t o m kaffet hemmavid kom på andra plats. En fransk cafeteria vid namn Paul hade godaste luncherna och brödsorterna för att inte tala om bakverken.. Mmm..


Återigen till påskutstyrseln... Jag antar att den här hatten blir för prålig vid påskbrasan? Snart är det påsk... och det ska vi väl njuta av ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Tack Tack för guidningen i Dubai! Ja där tycks det inte råda brist på någonting! Ni hann verkligen uppleva mycket på er resa och så fint dokumenterat!
Kanske bra att det inte krävs så lyxig utstyrsel i våra trakter. ;o)

Nette Cecilia sa...

Trevlig besök i dom galleriorna allt finns för pengar ,tack för guidningen ,Nette

Lycka är ~ Onnea on sa...

Tack för att du delar med dig av dina fina resebilder.
För en som inte reser känns det spännande att se på foton från andra länder och olika ställen.
~M~

Vform sa...

Jaa, vad ska man säga!
... TACK, för alla fantastiska bilder! Trevligt att uppleva det både i verkligheten, och framför skärmen :)
Borta bra men hemma bäst, antar jag ;0)
Ha en fin dag!

Gröna Anemone sa...

Oh, så roligt att följa med på shoppingen utan att ens bli trött i benen...bara få sitta här hemma och ta del av dina fina bilder. Fast jag hade gärna varit med och smakat på allt det smarriga du hade på bilden...
Ha en fin påskvecka!

Anonym sa...

Tack för att du visar dina härliga bilder! Oj, vad ni fått uppleva, man kan knappt tro på allt! Men, så klart, kameran ljuger inte! Finfina bilder. Ha en härlig påsk!
Faster

Bittan sa...

Härliga pics ,även om det kanske inte är just dem jag ska visa för mannen :-)))
Ha en skön fortsättning på påskveckan .

Kram B

Glada linjen sa...

Hej jättefin blogg som du har! Nu finns det både en Blog Hop och en giveaway på min blogg om du skulle vilja delta! http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/blog-hop-blowout.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...