lördag 12 april 2014

Soukernas värld
Andra dagen i Dubai sökte vi oss till den gamla delen av staden där soukerna eller marknaderna fanns... Utan vår fenomenala guide på vår rundvandring hade vi nog villat bort oss bland de smala gränderna med blomförsäljare, kryddstånd och guldhandlare.Över floden Dubai Creek tog vi båttaxi... Nästan som i Venedig. Taxibåtarna var många och körde skytteltrafik åt båda hållen. En tur kostade endast 20 cent!  Ingen semester utan båttur... Jag trivs absolut bäst vid vatten.När vi väl kom över till andra stranden väntade fler marknader däribland kryddmarknaden och guldlandet, som var så stort som en stad nästan... Gata upp och gata ned överfulla med smycken, diamanter och renaste guld.  Ni må tro att det var svårt att välja men en guldring blev det till slut ;O)
Färska kryddor och dofter... Gudomligt! 


Det blev sen eftermiddag innan vi tog båttaxin tillbaka. Efter en snabb genomgång på Dubai museet hoppade vi i en taxi till hamnen där vi sedan tog en båtkryssning med en dhowbåt på Dubai Creek.Numera en riktig turistklassiker både till havs och lands... 


Tjingeling!

4 kommentarer:

alegni sa...

Tack för att du delar med dig av dina fina bilder. Säkert svårt att ta in allt det annorlunda på en gång. Då är det bra med foton att gå tillbaka till.

Nette Cecilia sa...

Så många upplevelser men tur att det finns kamera ,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Oj så roligt att få läsa!
Vilken fantastisk värld vi lever i! ♥

Vform sa...

Fantastiskt ... men overkligt på samma gång!
Säkert en upplevelse och ett minne för livet!
Intressant läsning och fina bilder!
Ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...