fredag 4 april 2014

Bildkavalkad


Jag brukar inte lägga ned tid och energi med att ta reda på alltför mycket om platser som vi ska besöka inför en resa. Jag vill istället inandas atmosfär och miljö på ort och ställe. Överraskningar gillas i alla lägen!! I och för sig blev den här resan bokad redan förra sommaren så jag hade glömt det mesta t o m vad hotellet hette... Min man däremot läser på rätt mycket innan så det får väl räcka till ;O)


Hotellet vi bodde på i Furaijah var femstjärnigt och servicen var verkligen på topp.  


Det grönskade och blomstrade i varje hörn på hotellområdet. Våren var här och dagarna väntades bli allt varmare för varje dag fram till sommar. Då är det nästan outhärdligt att vara utomhus. Det här var rätt tidpunkt i alla fall för oss nordbor med temperaturer på ca 30-32 grader och en behaglig vind.


Stranden låg bara ett stenkast från hotellet. Skummande, vita vågskvalp och sand som kändes skön under fotsulorna. 

På hotellområdet fanns tre olika restauranger. Hotellets egen, där man kunde välja allinclusive om man så ville, en asiatisk restaurang och en italiensk restaurang. Den italienska provade vi några gånger och den var helt fantastisk. Vi satt där sista kvällen länge och njöt när mörkret hade fallit vid poolkanten omringade av en shejk med sin stora familj. En oförglömlig kväll! 

Vårt hotellrum var på bottenvåningen med uteterrass mot poolen. Här var det lätt att ladda batterierna och få ny energi... en lugn och avkopplande plats som man kommer att sakna lång tid framöver!Blommande diskborstar är en rolig syn På stranden kunde man välja bland många olika aktiviteter. 
En romantisk middag på stranden i skenet av levande ljus och lyktor skulle ha varit en upplevelse... 
Hotellet ordnade varje kväll olika teman. En kväll ordnades t ex. mexikansk afton och sista kvällen efter middagen blev det till vår glädje arabisk afton ute på terrassen med bellydance och dansmusik. Väldigt populärt och trivsamt!

Ha en skön och trevlig helg!

6 kommentarer:

nattugglan sa...

Så fina o härliga blommor..o havet/stranden..va ju bara såååå fint..Vilka fina "diskborstar",,såna skulle man ju ha haft i sin trädgård.

Anonym sa...

Tack snälla för alla fina bilder! Förstår att ni haft en härlig semestervecka!
Ha en fin vår!
Kram från faster!

sanna sa...

Underbara bilder.

Nette Cecilia sa...

Sååå underbart ,njuter av dina fantastiskt proffsiga bilder.Där har du nog minnen för livet ,kram nette

Vform sa...

Ååå, vilken upplevelse ... tur att det finns kamera! Med bilder kan man drömma sig tillbaka till olika platser man besökt!
Men ... trodde det var ERT bord på stranden !! :)
Ha en fin söndag!

Gröna Anemone sa...

Fantastiska bilder! Jag förstår att det var en underbar resa. Tack för att vi fick vara med på ett litet hörn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...