onsdag 9 april 2014

En stad som aldrig sover


Känslan var stor när vi äntligen närmade oss Dubai med sina höga byggnader och kända siluett mot himlen. Drömmen om att komma hit har gnagt i nästan trettio års tid. Jag hade en arbetskollega som var hit så gott som varje år och hennes berättelser fick mig att längta...


Med tanke på att det här är ett bebyggt ökenområde med regn högst ett par dagar under ett år är växtligheten och planteringarna ändå i utomordentligt skick. Ingenstans i hela världen används så mycket vatten som här för att hålla grönskan vid liv. Allt var väldigt rent och prydligt.
Avstånden i staden var betydligt större än vad vi trodde så det blev ett klokt val att ta sightseeingbuss. Hela första dagen gick åt att köra runt och se på alla sevärdheter. Konstgjorda öar, lyxhotell och shoppingcentrum med både världens största akvarium, slalompist och vattenfall.
Den allmänna sandstranden i Dubai


Världens enda sjustjärniga hotell 
Staden fick ett helt annat utseende när mörkret föll sjutiden på kvällen. Alla byggnader och planteringar belystes med lampor och ljus i allahanda färger. Jag tyckte att staden påminde om de stora städerna i Amerika, lyxåken, boulevarderna och skyskraporna.
 


Atlantis, lyxhotellet som byggdes i ändan av den konstgjorda ön i form av en palm. Sista biten dit åkte vi under vattnet via en två kilometer lång tunnel. Byggnadskonsten fick en verkligen att undra hur det hela är möjligt att förverkliga av så gott som ingenting till havs eller på land. 


På kvällen på vår tur genom stan fick vi vara med om ett par fina ljusshower av hög klass.  


Entren till ännu ett lyxhotell i form av pyramid med statyer och faraoner uthuggna i sten. Den fina parken utanför trollband både i dagsljus och nattmörker. Vi fick lära oss att de flesta arbetade till sju på kvällen och efter det levde staden upp med trängsel på gator, restauranger och affärer. Alla affärer hade öppet till kl. 23 och några av shoppingscentrumen hade öppet flera dagar i veckan till kl 2 på natten (morgonen)!!!

 Kram på er!

7 kommentarer:

Bittan sa...

Ser helt fantastiskt ut !!!!! Jodå jag ska nog övertyga honom.... nångång :-)))) Skam den som ger sig ,det tog "bara " femton år av tjat innan han gav med sig till Thailand ,2 ggr t om . Nu åker vi ju till San Fransisco ,
Los Angeles och Las Vegas om ett par veckor så jag får väl lugna mig lite , men nästa år kanske .
Ha det bäst . Kram B

nattugglan sa...

Ser rent o fint ut..Min systers pojke , Alexander..han är pilot o flyger från Dubai till Hongkong..Han har säkert vandrat nångång på de gator du visat.Mycket fina blommor!

Livet på Vestergård sa...

Fantastiska foton! Skulle vara roligt att åka dit någon gång.

Black Iris sa...

Waou vilka bilder.. Dit ska jag också resa en vacker dag ..

Kram Maidi

Maria sa...

Fina, vackra bilder från ett ställe jag besökt många, många gånger då min bror bodde där. Man tror ju knappt sina ögon de första gångerna man åker dit.
Men du råkade inte se någon av lastbilarna som kör och för arbetarna mellan arbetsplatsen (en ny skyskrapa eller ett nytt hotell) och deras "hem". Man tror man ser en bil på väg till ett koncentrationsläger. Fruktansvärt.
Det finns två sidor av alla mynt och i UAE/Dubai är inte den andra sidan vacker precis.
Men visst är det värt ett besök, eller två, det där stället.

Lyckoslanten sa...

Helt otroligt! Du lyckas så bra med dina reseskildringar och foton. Riktigt inspirerande! ♥

Nette Cecilia sa...

Sagolika bilder man blir riktigt sugen ,kram Nette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...