söndag 1 maj 2011

Glad 1:a maj!


Hoppas att ni har haft en trevlig valborg! Mjöd och struvor ska det förstås vara dagen till ära! Idag har det varit en sådan där dag som jag gärna skulle kunna ta repris på ;O) Det finns så mycket jag skulle vilja hinna med på en ledig dag som denna. Överallt ordnas det en massa evenemang och fina program. Dagarna går bara alltför snabbt när man har roligt!


Till traditionerna hör att gå och titta på majstången när den reses i byn. Givetvis var den lika fin som alltid!Vi tog bilen till grannbyn också där det var stort majfest. En annorlunda föreställning med Odin´s Guard hölls på ängen.


Glada ballonger förgyller dagen för stora och små! Väl hemma väntade en trevlig överraskning på vår trappa... Jag hade köpt några lotter i byns lotteri och dottern vann en av huvudvinsterna. En korg som var överfylld med godis, choklad, chips, olika barnspel, två presentkort, fleecefilt, ett par ljus, servetter och flaskor med shampoo, balsam och handkräm mm, mm.... Helt otroligt fin vinst!

Trevlig fortsättning på dagen!

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vilken rolig överraskning att hitta ett sånt fint pris på trappan.
Trevlig tradition ni har med majstången!

Bittan sa...

Grattis till vinsten, vilken tur :-)
Spännande i bloggvärlden att få ta del av annorlunda traditioner på valborg som man inte har en aning om. Här har vi varken majstång , struvor el mjöd . Däremot eld ,manskör, vårtal och vårbuffe med rosevin :-)

Ha de gott
Kram Bittan

Nette Cecilia sa...

Nej men så kul med vinsten ,vi har varit ut till Bergö färjfästet o fotat nu där var det otroligt kall vind ,kramis Nette

Liljas Corner sa...

Majstång hör väl till ovanligheterna här omkring, men fin var den! Och vilken lyxig vinst ni fick, grattis!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är en fin tradition och ha majstång, och mjöd och struvor skulle vara roligt och smaka på. Grattis till fin vinst.
Kramar
AnnaMaria

Anna-Lena sa...

Åh, vilka mysiga traditioner! Det är något visst med högtider! Tänk att ni har majstång och vi midsommarstång. Det är lite lustigt, tycker jag. VAd roligt med den fina vinsten!

Hoppas att du får en skön start på veckan!

Kram Anna-Lena♥

Lyckoslanten sa...

Majstång, det var en annorlunda och trevlig tradition! Låter som om du har haft en toppendag! Så fint mjöden tar sig i de där glasen!
Ha det gott med allt det goda dottern vann! ♥

Unknown sa...

ni tycks ha haft en alldeles underbar första maj, med stång, mjöd, struvor och lotterivinster! =)
här har det alltid varit midsommarstång, inte majstång...
ha de bra!
susanne

StrandviksVillan sa...

Wow vilken trevlig vinst till dottern!! Grattis!

Hmmm, vet ju att det heter majstång, men jag förknippar ändå den med midsommar. Här i stan reses den alltid på midsommaraftonen.
Mjöden hann jag inte fota, knappt dricka, innan den var slut... Får nog göra en ny sats, det är ju så snabbt och lätt gjort. Barnen gillade det massor!

Ha en fin start på veckan!

Annelis hantverk sa...

Så roligt med överraskning på trappan! Majstång var för mig något nytt, med mjöd gjorde jag alltid till valborg förr och struvor är ju goda till.
Ha en fin dag!

alegni sa...

vilka trevliga traditioner ni har i er by! här var vi synnerligen tråkiga i går, gjorde inget annat än målade och byggde och lagade lite mat mellan varven.
kram

lyckobo sa...

Ååå,blir så sugen på struvorna och mjöden som du fotat, vi hade helt glömt bort att handla sånt, och märkte det först då butikerna hade stängt :(
Finfin majstång, här har vi ingen sådan fin tradition! ..och grattis till en häftig vinst,mycket bra-att-ha-saker där i korgen!!!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så roligt! Grattis till vinsten! Ni har en jättefin tradition. Söt majstång.

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...