torsdag 5 maj 2011

Skönhet för mig


Skönheten ligger i betraktarens öga... För mig kan några torkade fjolårsgamla hortensiablommor vara det där lilla extra som jag bara tycker är så fint! Spröda, brunaktigt skiftande blommor som fortfarande har DET även om växtkraften för länge sedan har gett vika. Evighetsblomma... ett ord jag gillar... påminner om det som jag gärna vill minnas och återuppleva.

För övrigt har mina övervintrade blommor i förrådet klarat sig bra över vintern. Hortensian är kraftfull allaredan med gröna skott och blomklasarna syns redo. Lavendelträdet är starkare efter denna vinter än det var förra året. Klematisarna väntar otåligt på att komma ut i trädgården men ännu har vi haft minusgrader på nätterna. De skott som har växt till sig på vårsidan är jag rädd om ifall att kölden tar dem så de får ännu vänta på att flyttas ut.Ikväll ska jag ännu hinna med en kraftansträngning... ett zumbapass innan sängen kallar. Latinsk dans har jag alltid gillat...

Ha det bäst!

7 kommentarer:

Vform sa...

Åtminstone på dina bilder ser den torkade blomman alldeles ljuvlig ut !!
Precis som en skir akvarell ...
Trevligt zumbapass!

Nette Cecilia sa...

Fina bilder du tagit på den gamla skönheten.Själv har jag varit o krattat bland gamla blommor i trädgården,nu när det börjar bli så många plus grader så man vågar sig ut,kramis Nette

Så Vitt Jag Vet sa...

Du är ju trädgårdsmästare.. Har hortensian ståt kallt eller bara svalt under vintern ? Ska bli skioj att få se vad du odlar... Behöver inspiration !
Kraam
Sanne

C. Tvillingmamma sa...

Utsökt!

Unknown sa...

vackra bilder på en underbar blomma, färsk som torr!
susanne

Livet på Vestergård sa...

Du har lyckats fånga skönheten med kameran!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Vilka vackra bilder. Jag får dåndimpen ;)

Ja, nu knoppas det överallt. Jag hoppas att mina blå hortensior tar sig i år, för det var bara gröna blad förra sommaren.

Ha en skön helg!
Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...