lördag 10 september 2011

Lördagsbestyr


Som vanligt har lördagen gått i rasande fart men idag hann jag i alla fall med en hel del. Dagen började med ett frissabesök  ;O)  Sedan var det dags att ta hand om både frukt och bär i trädgården. Havtornsbären plockade jag av mina två buskar medan mannen plockade ett ämbar med plommon av plommonträdet.Jag fick flera fina påsar med bär att frysa in för kommande behov. Någonstans har jag läst att havtornen är ett av världens mest vitaminrika bär! De innehåller nyttiga vitaminer och oljor så visst ska bären tas tillvara... Ett bär om dagen håller förkylningar borta ;O)Mot kvällen har jag städat och fejat bl a i arbetsrummet. Det samlas snabbt papper och dylikt som ska plockas bort emellanåt. Litet ogräs hann jag rensa i ena rabatten också. Imorgon en ny dag med nya möjligheter!

Ha en fin helg!

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så mycket bär du fick o plommon ,cvitaminer behöver vi hela vintern ,fast nu känns det som sommar fast det är höst ,kram Nette

Ninne sa...

En fin sommardag har det varit o När jag ser dina fina bärskörd... MMMM tänk o kunna ta sig ngr "injektioner" hela höst o vinter..
Har "bara" Björnbär, men det får duga..
Kram Ninne

Lyckoslanten sa...

Fina bilder! Ja ett sånt bär innehåller otroligt mycket c-vitamin! Verkar som om ni har framgång med odlingarna! Tänk att vi ännu fick en fin dag! Vi ska på skördeträff till mitt barndomshem.
Ha det gott! ♥

Livet på Vestergård sa...

Så vackra de är havtornsbären och det hjälper säkert till att hålla förkylningen borta.
Ha en fin söndag!

STENLYCKA sa...

Åhhh Gugi du är en pärla på att ta vackra bilder!!! Njuter!
Önskar dig en fin söndag!
Kram Raina

Snäckskalsdalen. sa...

Både nyttiga och vackra bär, du har tagit undnerbara bilder på dom också!
Agneta kram

Louise sa...

Både nyttigt och vackert. Fin färg!!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Vacker färg. Du fick mycket uträttat och tänk vad skönt att ha "sommarn på påse" att ta fram och njuta av i vinter! En näve bär är vad jag skulle behöva för att kurera mig mot förkylningen. Orkar ingenting just nu. Men jag förmodar att de gör mesta nytta innan den bryter ut..

Ha en fin söndag!
Kram Sanna

alegni sa...

härliga färgsprakande bilder hos dig nu! jag läste i somras på blade att röda vinbär innehåller lika mycket, om inte mera vitaminer än havtorn, men hur bra det stämmer, vet jag inte.
tur det eftersom havtornsbär är så besvärliga att plocka. vi har några buskar nere vid stranden vid vår stuga, men det är sällan jag ger mig på dem eftersom de är så stickiga...
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...