torsdag 29 september 2011

Rundtur i Istrien del 1

Kiwiträd på vingården

En sen eftermiddag i början av resan begav vi oss på utfärd med många andra resenärer på en vinprovningsresa och rundtur i landskapet. Den lilla vingården som vi besökte tillverkade både eget vitt och rött vin samt rosevin. Grappa och olivolja tillverkades också. Efter provsmakningen i mycket trevligt sällskap kunde alla hugade köpa hem av produkterna.Bussresan gick vidare genom det vackra landskapet.


Inte så ofta bloggerskan själv fastnar på bild... ;O) Men här är jag.. i sällskap med dottern på stadsmuren till den gamla konstnärsstaden Groznjan som var ett av målen för rundturen denna kväll.


En ensam katt kikar över murkanten. Vi hade en mycket trevlig guide med oss och resenärerna var både från Sverige och Finland så det blev ett riktigt äkta språkbad tillsammans! Guiden berättade för oss att staden kommer närmast att påminna om en spökstad. En fridfull och lugn plats och väldigt öde ...  Här fanns konstgallerior i mängd och massor.
Min konstnärssjäl hade gärna stannat kvar på denna gåtfulla plats med sina små gränder, vackra stenar och helt underbara utsikt över stadsmuren...

Fortsättning följer en annan gång!

Kramisar

5 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Ser väldigt pittoreskt och vackert ut!
Kul att se dig på bild också:)

Kram Helena

Nette Cecilia sa...

Kul att se dig på bild ,härliga bilder från din resa ,känns att det börjar rycka i resenerven .kramis Nette

Livet på Vestergård sa...

Så fint! Jag förstår att du hade velat stanna kvar.Roligt att få se bloggerskan själv fastna på bild också :)

alegni sa...

vilket mysigt ställe, inte minst för de fina katterna. roligt att du själv också fastnat på en bild den här gången, i synnerhet för dem som inte sedan tidigare har sett dig :)
fin helg! kram

catarinah sa...

Fantastiska foton och kul att se dej!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...