fredag 30 september 2011

Rundtur i Istrien del 2


Staden Groznjan ligger som så många andra städer i Kroatien på en kulle. På en höjd av 288 meter över havet var utsikten minst sagt fenomenal över bygderna. Vi vandrade runt staden längs med stenmuren som omgav den.
Jag hade gärna besökt staden då alla klätterrosorna, blåregnen och fruktträden hade blommat och smyckat  gårdar och väggar. Hösten började göra sig påminnd även här...Stenportar och valv är fina och charmiga.

En ljuvlig ros.


Katter, herrelösa eller inte, fanns det gott om på denna annars så ödsliga plats.


Vi drack varsin cappuccino på ett alldeles underbart cafe vid stadsmuren.


Ingång till cafeet.Efter en tvåtimmars fri vandring i staden fortsatte färden genom det istriska landskapet till södra landskapsdelen genom bergstrakterna... en hisnande färd på små serpentinvägar upp och ned för bergen och mellan dalarna. I en by stannade vi då mörkret hade lagt sig och avnjöt middag på en krog som tidigare hade varit bondgård. Middagen bestod av äkta kroatiska rätter... Förrätten var en slags bönsoppa, pasta till huvudrätt och efterrätten var bakverk. Det var sen timme när vi anlände hotellet för en god natts sömn...

Ha en riktigt skön och avslappnande fredagskväll!

Kram    Gugi

4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Underbara bilder igen från din härliga resa.Kramis Nette

Bea sa...

Hej!
Vilka fantastiska semesterbilder du bjuder på! Förstår att ni haft fina dagar med mycket trevligt att betrakta och uppleva.
Ha en fin helg! /Bea

sanna sa...

Blev fikasugen..... underbara bilder.

Lyckoslanten sa...

Nu var det rena högtidsstunden när jag fick tid att njuta av dina två senaste inlägg! Så vackert! Extra glad blev jag över att se dig och dottern och genast såg jag ju likheten i andra jag känner. ;o)
Jag beundrar din förmåga att fånga det speciella och vackra! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...