söndag 2 oktober 2011

Vågskvalp i VenedigHejsan! Reseskildringen fortsätter... Vår resas höjdpunkt blev dagsturen till världens vackraste och romantiska stad, Venedig..


Tidigt på morgonen i gryningen startade båtturen över Adriatiska havet. En färd som gick relativt snabbt direkt från Porec och tog endast 2,5 timmar. Guiderna på båten lotsade oss genom staden till samlingspunkten, som var det väldigt vackra torget San Marco eller Markusplatsen. 


Vi hade många timmar på oss att utforska staden innan båten återvände till Kroatien mot kvällen. Verkligen en dröm som gick i uppfyllelse att se staden som är uppbyggd på vatten, alla dess kanaler, broar och vackra byggnader.Vi åkte båt på Canal Grande, åt lunch vid Rialtobron, strövade runt i gamla, vackra gränder, studerade båtlivet och njöt av den italienska atmosfären, som var både livlig och hektisk i jämförelse med Istriens lugna tempo.

Prisnivån var skyhög i denna stad och på restaurang betalade man för både servetter och eventuell musik. Vi såg världens äldsta cafeteria belägen vid torget San Marco. Väldigt charmig men om kaffetanden hade börjat värka just där hade vi fått punga ut med 15 euro per kaffekopp och betala  6 euro extra för musikunderhållningen ;O) 


Duvorna på det vackra torget San Marco. 


Venedig är ju en väldigt romantisk stad så vad passade bättre än ett besök just där eftersom vi nyligen har firat vår 15-åriga bröllopsdag! Vi var väldigt glada för den fina utflykten... det gick snabbt och bra att åka båt. Man kunde välja mellan katamaran eller färja. Enligt tips som vi fick var det bäst med färja för då kunde man fritt röra sig ombord på båten och shoppa taxfritt om man ville.


Venetianska masker kryllade det av. Jag tänkte köpa med en hem men jag fick beslutsångest och kunde inte välja någon sist och slutligen.
Solnedgången på havet var underbart vacker på hemfärden. 
Helgen är denna gång förbi... Ha en fin och höstfager ny vecka, vänner!

KRAM

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så fina bilder igen från denna vackra plats ,nu får du leva på dina fina minnen dom kommer du att ha länge ,kramis Nette

Så Vitt Jag Vet sa...

Har suttit och njutit av din reseskildring. Ni hade ju en fantastisk resa , hann se mycket.. Tack att jag fick vara med på ett hörn :)
Kraam
Sanne

lyckobo sa...

Vilket äventyr du varit på, underbar resa! Har hört tidigare också att Kroatien är fint! Vilken tur att ni fick besöka romantiska Venedig också, grattis till er till de 15 åren! Härliga foton, och roligt att se glimten av dig också ;)

Anonym sa...

Nu har jag kommenterat typ 100 gr på dina reseinlägg på både anonymt, google å fasen å hans mosters sätt men inget funkar. Vissa bloggar går det på å vissa inte. Hoppas det funkar NU å att blogger snart är tillrättat.

Underbara upplevelser..... ja vem har inte betalat för La Musica på Markusplatsen ?! Vi satt 3 caffer bort från la musica men det stod på notan ändå :-)

Kram Bittan

Vform sa...

Wao ... vilken resa!!
Njuter av dina vackra bilder, och önskar jag vore där!
TACK för hälsningen och grattisarna!
Lycka till i mitt lotteri :)
Kram V.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka bilder!! Wow! Det är en fantastisk stad, så mycket ni fick se, men det var hutlöst dyrt. Dina bilder är så vackra så dom tar andan ur en.
Kramar
AnnaMaria

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att få återse Venedig genom dina vackra foton! Ni hann se mycket vackert på er resa.

Lyckoslanten sa...

Venedig lämnar för evigt kvar hos en. Jag var där första gången för över trettio år sedan. Jag förstår att ni uppskattar den resan. ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Mönstret skall fixa sej.. Jag skall försöka att översätta det till onsdag.. Ursprungs mönstret finns i Suuri Käsityö senaste nr...
Kraam
Sanne

StrandviksVillan sa...

Jag har försökt massor med gånger att kommentera, hoppas det lyckas nu när jag bytt webbläsare!!

Helt underbara resebilder du visat! Grottorna påminde väldigt mycket om Lummelunda på Gotland som vi besökte i somras :)
Lyckliga dig som besökt så vackra platser på riktigt, men man njuter nog av bilderna också, särskilt en sån här ruggig dag.
kram, A-C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...