torsdag 13 oktober 2011

Hello cupcake!

Nalle Bukowskis
Igår anlände ett smarrigt paket på posten... Jag har redan hunnit gottas åt innehållet  ;O) Inte kan man annat än beundra Leila Lindholms bakverk och bilderna i boken tål att ses på om och om igen... I like! Boken är helt tillägnad cupcakes i alla möjliga varianter och woopies, som är för mig en helt ny bekantskap. De ser minst lika läckra ut så jag kommer nog att pröva mig på att göra sådana.


Bildcollage gjort på några bilder från boken. Eftersom jag har Leilas tidigare utgivna böcker också var det självklart att samlingen skulle utökas med denna. 

Whoopies lär påminna mycket om macaroner, en sötsak som är väldigt trendig just nu. När vi besökte Venedig köpte vi macaroner från en bageributik för att testa. Jag har aldrig smakat förr och vad gäller smaken... nja, lite besviken blev jag allt. Ingen direkt höjdare om jag säger så... Jag kan tänka mig att egengjorda smakar mycket bättre ;O)


Macaroner är i alla fall vackra att se på om det nu kan vara någon tröst. Mitt nya våningsfat är inköpt på loppis och jag sprutmålade det vitt. Från början var det silverfärgat. 


Bokpaketet från Adlibris innehöll också tredje delen i Twilight-serien som jag håller på och läser som bäst. En lättsam, spännande kärlekssaga... som jag måste få veta slutet på ;O)


Lika läckra som cupcakes är mina dekorationsstenar med text på. Härligt rosa där de ligger i sitt betongfat... dock inte ätbara även om de ser ut som godis.

Det blev som omväxling ett väldigt pastelligt inlägg i höstkvällen denna torsdag.
Gottigott på er!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Du är lika pastellig som jag i kväll .vackert fat du fått till det.kramis Nette

Vform sa...

Wao...vilket gott inlägg du bjuder på :O)
Borde helst få smaka liite ... men tyvärr ...
Njut du av både bok och bilder!
Kram V.

Livet på Vestergård sa...

Säkert riktigt mycket gott i den boken. Macroner är verkligen vackra att se på, men jag måste bekänna att jag varken ätit eller provat laga dem.
Kram Kicki

Bittan sa...

Härligt pastelligt inlägg :-)

Ha en mysig helg kan tänka mig att du ska baka igenom boken hihi.
Kram Bittan

Stina sa...

Så mysigt och fint inlägg.:-) Stina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har aldrig smakat på såna macaroner, men dom ser söta och goda ut. Men jag vet flera som sagt att smaken var sådär nja...
Boken är jag säker på är superfin, bilderna är troligen väldigt läckra.
Ha en mysig helg
Varm kram
AnnaMaria

Käranån sa...

Ser verkligen gott och sött ut på dina bilder, jag undviker att äta godsaker, fast igår unnade jag mig en god kaka med ost/apelsin glasyr när jag hade en speciell dag;)
Ha en skön helg!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi!

Oj så många härliga inlägg och bilder jag missat den senaste tiden. Det hinner hända mycket när man är borta från bloggvärlden ett tag.

Cupcake-boken är jag bra sugen på. Har testat att baka macaroner (efter recept hos Tartelette) men de blev platta och tråkiga. Inte alls som dina - har du bakat dom själv?? Fantastiska! Woopies är roliga och de ska jag göra fler gånger. Stenarna påminner om brända mandlar ;)

Ser att ni varit ute och rest. Det ser jättevackert ut! Vilka bilder WOW! Måste tillbaka och läsa mer om er resa och allt annat jag missat. Men nu är det snart dags att åka iväg för ännu en matchdag med dotterns innebandylag.

Önskar dig en skön helg!
Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...