onsdag 19 oktober 2011

Sommarens bästa loppisfynd


Hej vänner! Spelevinken i förra inlägget kvittrade idag ett stort tack för de gulliga kommentarerna! Den är allt lite lurig när den dyker upp här på sidan... ;O) Men så kär för mig och nu har jag inte bara en hjälpreda utan två!!!


Nu tänkte jag visa er ett helt fantastiskt loppisfynd som jag gjorde på vår korta semestertripp till norra Sverige i somras! Jag har länge sneglat på alla vackra provdockor som dyker upp lite här och var. Egentligen har det varit en dröm enda sedan tonåren då jag sydde en massa kläder själv att äga just en provdocka... 


Det var i Piteå på ett storloppis i Badhusparken som jag fann denna klenod. Jag hann ju knappt ta mig ur bilen förrän jag sprang på den och jag visste på långt håll att den var min ;O) Och priset... kan bara inte fatta... 180 kronor.. Fast då ressällskapet kom ifatt mig blev det först både pip och gnäll minsann. Dottern trodde att hon skulle bli tvungen att dela baksätet med en provdocka så det var inte alls populärt! Men det ordnade sig.. Dockan gick att ta i bitar och den fick bra plats i bakluckan. Och nu är t o m dottern nöjd med köpet så fin som den blev ;O)


En annan femma var att den saknade knoppen upptill... Men det tog inte länge.. jag tror det var följande vecka.. så hade jag snokat rätt på en knopp som passade helt perfekt. På lokala loppiset i stan hittade jag en svarvad träbytta med knoppen som lock och det bästa var att den kom från en souvenir från självaste Valamos munkkloster. Inte alla dockor som kan stoltsera med en knopp just därifrån!!


Hela tiden hade jag tänkt måla den helvit men just före målningen skulle ske kom jag på att jag ändå ville göra den svart och med antik touch. Den står i vårt sovrum och där finns andra svarta detaljer och mycket beiga färger. Jag blev jättenöjd med färgvalet och det nya utseendet. Schablonen fick jag åter igen stor nytta av ;O)
På bilden nedan syns provdockan i sin ursprungliga färg, björk och vitt.

Höstlovet har infunnits sig här. Jag har resten av veckan ledigt. Och det betyder sovmorgon imorgon för dottern och mig. Jippiee!

Ha det bra!

Kram

8 kommentarer:

Nilla Q sa...

Provdockamn blev ju bara såååå snygg med schablonen på! Vad kul att göra ett sånt fynd!

Kram Pernilla

Bea sa...

Grattis till ett verkligt fint loppis-fynd!
Ha en fortsatt fin höst-lov-vecka! /Bea

Ord & Känsla sa...

Jag som är ute efter en provdocka nu när jag ska börja sälja kläder och inredning på homepartys. Din var jättefin! Kanonfynd!
Jag får fråga min kompis om jag kan låna en av henne istället.

Kram Helena

Så Vitt Jag Vet sa...

Det var verkligen ett fynd.. Så fin den blev ! Glad att du har haft användning för schablonen.. Passar som pricken på i där. Jag går och grämer mej att jag lämnade ett fynd i Italien i söndags ,en låda med många fack.. Skulle ju flyga hem , men nog skulle det ha lyckats . Hörde för mycket på min äkta hälft. :(
Ha ett skönt lov !
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Så fint loppisfynd ,nu borde du ju börja sy kläder igen,åtminstone å t dockan .Kram Nette

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Men oj så fin! Vilket jättefynd!! Du har verkligen näsa för fina fynd och att sätta din egen prägel på dom. Jag tappar hakan varje gång.

Ha en fin dag!
Kram Sanna

Unknown sa...

Välkommen hit upp till norr, och vilket fynd, vackrare blev den efter det att du har fått dit de rätta detaljerna!

Jag skrev i ditt förra inlägg, men, bloggen fungerade inte, om talgoxen, att det är den klokaste fågeln.

Kram Maggan
http://vindsromantik.blogspot.com/

alegni sa...

wow, du är nog en mästare på att fynda och fixa!
very, very nice!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...