söndag 23 oktober 2011

Nödvändigt?


Hejsan! Idag blev det yogurtglass med hallon till efterrätt efter maten.. En söndag ska förgyllas med nåt gott till, tycker jag ;O) 


Det har alldeles nyligen kommit hem en mojäng till köket, en glassmaskin... Frågan är hur nödvändig den sist och slutligen är? Jag har gjort stracciatellaglass i den också och den blev riktigt lyckad faktiskt. Glassen är ju färdig nästan direkt efter att ingredienserna har vispat runt i maskinen ett tag. Gör man glass på egen hand behöver den vara i frysen innan den går att äta. Portionen räcker gott och väl till två eller tre personer ifall att man använder bara en skål (det finns två) Sorbet blir nästa på tur!


Mojängen kom jag billigt över på loppis (!) Dottern blev förstås jätteglad! Hon gillar nämligen sådana här prylar ;O)


Nästa gång kommer jag att visa ett loppisfynd som jag har förvandlat... Madonnorna är placerade inuti men jag avslöjar inte mer ;O) Loppisrundan har varit givande den sista veckan och jag har fyndat en del som jag också kommer att visa så småningom...

Tack för titten!

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Du är precis som jag ,på söndag ska det vara efterätt idag blev det rödvinbärskräm med vaniljglass ,hade inte gjort den själv men jag har en glassmaskin sedan 25 år tillbaka jag tror att det är 20 år sedan den blev använd .Tog den till villan när vi fick el dit i hopp om användning ,men tidsbrist som vanligt .Din glass ser väldigt god ut ,kramis Nette

Sanna - My Blueberry House sa...

Gokväll!

Mmm.. smaskens med glass! Yogurtglass både ser och låter gott. Skulle gärna vilja ha en glassmaskin till min KA men, så tänker jag att "det är väl ändå en ganska onödig pryl..." och dyr! Men kanske lönar det sig i längden.. tänker jag sen. Hihi. Jag är INTE förvånad att du fyndade den på loppis. Du lyckas ju alltid hitta de perfekta fynden där ;)

Söndagskram Sanna

Bea sa...

Mm...det ser gott ut med rosa glass! Visst får söndagen liten guldkant med efterrätter hos mig också.
Spännande med loppisfyndet, vad kan du månne ha hittat på!?
Ha en fin vecka! /Bea

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har inte ätit hemgjord glass så många ggr, men det är ju väldigt gott. Det var ett bra fynd och hitta en sån maskin, den kommer ni få mycket glädje av.
Kramar
AnnaMaria

nattugglan sa...

oj att hitta en sån på loppis..de är ju inte så värst gamla i butiken...har kollat lite på den..kostade väl nästan 50 euro?..men kul skulle det va att ha en..du får visa dina loppisfynd...madonnorna ser fina ut..

alegni sa...

otroligt, vilka fynd du gör! vi har precis talat om att skaffa en sådan maskin eftersom köpeglassen innehåller så mycket onödigheter. å andra sidan borde vi inte alls äta glass hos oss (med tanke på linjerna), så vi får se hur det blir med den saken...
kram

Stina sa...

Nu blev man sugen på glass här.:-) Stina

Livet på Vestergård sa...

Nu är det länge sedan vi haft fram vår glassmaskin. Kanske det börjar bli dags att göra en sats glass :)

Lyckoslanten sa...

Det är verkligen konstigt att vi inte äger en glassmaskin, men kanske lika bra... ser gott ut! jag blev så förtjust i provdockan din eftersom jag har önskat en sån så länge! Ropa högt om du ser någon! Underbara loppisfynd! ♥

StrandviksVillan sa...

Men jösses, tycker dom där maskinerna alldeles nyss kom ut på marknaden?!? Tänk att du hittade en på loppis!
Jag har också kikat på den där modellen. Skulle vara intressant att göra sina egna smaker och framför allt slippa olika tillsatsämnen. Även för att göra laktosfri glass som ju är dyr att köpa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...