söndag 17 juni 2012

En tripp söderut


Hejsvejs! Igår bar det av på roadtrip söderut och första stoppet blev livsstilsbutiken Cornelia... Wow! Vilket underbart ställe! Här finns butik, cafe och museum... allt i ett ;O)Butiken är inredd i en gammal bondstuga som ligger rofyllt och vackert en bit från stadens centrum.Här finns läckerheter för gommen, kläder, leksaker och inredningsprylar. Ojoj, så mycket man hade velat ha med sig hem! Jag hängde en lång stund kvar i hörnan där Creamkläderna fanns och givetvis fann jag en tunika också... Mer om mina inköp en annan gång ;O)Det går att köpa hemgjord glass som finns i många olika smaker. Jag tog magisk mockaglass, min man valde rabarberglass med kardemumma och dottern åt mjölkchokladglass. Alla var utsökt goda!Verkligen ett paradis för prylälskare!Efter glass och inköp åkte vi iväg till en trädgårdshandel där det köptes ett par plantor till trädgården och en myggskrämmare. Behövs verkligen nu om man överhuvudtaget ska få något gjort utomhus! Ena plantan var en gojibärsbuske, ett av världens vitaminrikaste bär och växer naturligt i Himalayatrakten om jag minns rätt? Återstår att se om det blir några bär här i våra trakter. Den andra plantan var en rosenfockel så nu har jag extra stora förväntningar på att byns alla fjärilar kommer på besök hem till mig ;O) Frågan är bara vart jag ska plantera den?

Vi fortsatte färden ännu längre söderut till nästa stad där det pågick ett jippo i dagarna två. Öppna portar innebar att över fyrtio trädgårdar i staden var öppna för allmänheten. I nästa inlägg (eller kanske två) får ni se bilder fångade från olika ställen runt om i staden. Innan vi styrde hemåt på kvällen hann vi ännu med ett födelsedagskalas i min hemby. Grattis till Mathias som fyllde 11 år!

So long!

7 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Oj oj så mycket vackert du visar i dina inlägg.. Så vackra skärgårdsbilder i ett tidigare inlägg...
Önskar dej en trevlig mídsommarvecka!
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Oj vad du hunnit med mycket i helgen ,Det där med trädgårdar såg ju intressant ut ,ha en fin vecka ,nette

Livet på Vestergård sa...

Fina saker du hunnit med i helgen :)

Louise sa...

Livsstilsbutiker är härliga!! Snart kanske vi får se bloggerskan i finaste klänningen också...;)

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi

Åh så mysigt! Fin butik där.. ser många vill-ha-prylar ;) Ni hann med en hel del i helgen.

Ha det så bra - kram Sanna

PS. Hur ser en myggskrämmare ut?

StrandviksVillan sa...

Hihihi, kul att se bilder med nästan exakt samma motiv i olika bloggar! Vi är ju en del som berättat om stället redan ;)
Jag åt också mockaglassen, den var god, men den med lemon curd var också prima.

lyckobo sa...

Ni har minsann hunnit med en massa roligheter på en kort tid! Butiken ser härlig ut med massor av vill ha-saker! ...kanske klokast att hålla sig bort därifrån ;)
Hoppas dina buskar bär både frukt och blom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...