lördag 9 juni 2012

Nästan som Bullerbyn

Dagen har vi tillbringat i skärgården på en ö, som till stor del hör till världsnaturarvet. Platsen dit vi kom heter Bullerås och ligger alldeles vid havet. Friluftsdagen ordnades av ingenjörsklubben för sina medlemmar och deras familjer helt kostnadsfritt. Vi startade med bussen från stan redan på morgonen. Efter en kopp kaffe med tillhörande wrap som avnjöts ute i det fria klev vi in i bussen igen och åkte till Sommaröhallen, där vi fick gå runt och shoppa lokala hantverk och produkter. 

Äkta genuin lantmiljö

Den vackra skärgården

När vi var klara med shoppingen for vi till fortet, ett gammalt militärt område, nere vid havet och vandrade en kortare sträcka medan en del fortsatte en vandringsled som var 8 km tillbaka till villan. 

En del har koll på sina bon...

... medan andra har båtbyggen och flyter nöjt runt på vågorna.


Alldeles bredvid villan fanns ett museum med gamla hus och byggnader och där ordnades just idag antikloppis... Självklart blev det en runda dit ;O) Men inga fynd gjordes! Däremot fick vi se gamla verktyg och bodar och njuta av gårdsmiljön vid strandkanten.


Bullerås bjöd på allehanda program under dagen. Det var bara att välja och vraka. Vi spelade olika spel, grillade korv, stekte plättar, åkte på skärgårdskryssning, fiskade, gick vandringsleder, simmade och badade bastu. Vi blev bjudna på en smarrigt god laxsoppa och bärkräm med grädde till efterrätt. Och inte hade jag kunnat ana att jag skulle träffa på en barndomsvän som jag inte hade sett på många, många år just här... ;OVädret var toppenfint hela dagen även om det på båtturen blåste lite kalla vindar ute till havs.

Busschauffören hade väntat på oss hela dagen och när det blev kväll tog vi farväl av Villa Bullerås och återvände hem. En trevlig dag på alla sätt och vi var många som konstaterade att vi gärna kommer dit på nytt en annan gång!

Kram på er!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga somriga bilder! Vilken fin utflykt ni hade! Hoppas ni får en fortsatt skön sommar!
Faster B

Ann-Mari sa...

Vilket vackert ställe, som jag aldrig hört talas om. Fina bilder.
Skön söndag!
Ann-Mari

Vform sa...

Tack, tack Gugi!
Jovisst är vår vackra skärgård en upplevelse i sig :)
Jättefina bilder!
Säkert många ställen vi inte upptäckt ännu ...
Ha en finfin dag!
Kram!

Louise sa...

Jättefina naturfoton igen!! :)

Sanna - My Blueberry House sa...

Ååh så härligt!! En av många fina pärlor vi får ta del av och njuta av hos dig. Minns att ni varit på utflykter med klubben tidigare, vad roligt att hela familjen får hänga med. Vilken gemenskap det blir av det.

Måste ha varit ett trevligt återseende av vännen. Visst är det konstigt att man stöter på varandra "bara sådär" :)

Ha en skön söndag!
Kram Sanna

(oh ja, visst är jag cool, men det tar på krafterna *fniss*)

Nette Cecilia sa...

Så vackra bilder från er utflykt ,borde nog ta en tur ditåt någongång .Kul att du träffade en gammal vän ,kram Nette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...