måndag 18 juni 2012

Öppna portar för intresserade

Staden som vi besökte i lördags är en gammal idyllisk trähusstad grundad av Per Brahe på 1600-talet. Både på fredag och lördag kunde man mot en liten inträdesavgift gå runt i staden och kika in i trädgårdarna som deltog i evenemanget Öppna portar. 


Vackra blommor mötte en överallt. En sådan här pion har jag också i min rabatt men dock inte lika stor som den här. Den köpte jag ifjol på loppis och den blommar som bäst med två härligt fina blommor.

Mysiga stilleben och sittplatser gick att finna i de allra flesta trädgårdar.


I evenemanget deltog över fyrtio trädgårdar men vi hann bara se ungefär hälften av dem de få timmar vi hade tillgodo på eftermiddagen. Roligt var det också att träffa på många bekanta här och där...
Det allra mysigaste tyckte jag var att flera gårdar hade ordnat med uteservering i sin trädgård. Inget slår en fika under äppelträden!


Återkommer med fler bilder nästa gång... Det blev ju en del foton knäppta och alltid får man sig nya ideer och inspiration ;O) Ikväll har jag äntligen fått ordning och reda på den ena rabatten i min trädgård. Myggskrämman är jag mer än nöjd med än så länge. Den funkar med en gasbehållare och avger något slags rök eller lukt som myggorna avskyr... Så där fick de så de teg! Det är tänkt att den ska användas på terrassen sena och varma sommarkvällar. Ingen ska komma och förstöra middagarna ute i sommartid mera :O/

Sommarkram!


8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj så fina bilder ,trevligt ser det ut också ,så bra att myggskrämman fungerar ,nu kan man ju inte gå ut .Vi var ner till havet ikväll där var det vind så räckte att skrämma bort dom ,kram Nette

Käranån sa...

Vackra bilder från olika trädgårdar! Ha en skön Midsommarvecka och helg utan mygg!!

Bea sa...

Trevligt att få stiga in i andras trädgårdar och inspireras av kreativiteten och den sköna blomningen.
Underbara bilder!
Kram /bea

Livet på Vestergård sa...

Lebellska gården hade jag inte besökt förut och det var ju verkligen en idyllisk gammal gårdsgrupp !

Bittan sa...

Vilken bra ide med så många öppen trädgård på samma ställe. Kan tänka mig att det gav en å annan ide och en hel massa trädgårdsinspiration.

Kram Bittan

alegni sa...

kanske vi borde ordna en bloggutflykt dit nästa år?
fint ser det ut i trädgårdarna!
kram

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så mysigt! Aha så det är så myggskrämmaren fungerar.. skönt att slippa bli myggbiten.

Tårtan bestod av tre lager/fyllningar.

Lager 1: Hackad salami och ruccola, riven ost, salt o peppar.

Lager 2: Kokt ägg, soltorkade tomater, gräslök, persilja, salt o peppar.

Lager 3: Knaperstekt bacon, finhackad salladslök, en sked mango chutney, salt o peppar.

Grunden till fyllningarna är creme fraiche och en klick majonnäs. Skippade majonnäsen i baconfyllningen. Utanpå har jag brett ett lager mjukost och klätt in den med finhackad ruccola.

Jag utgick från en bok med massor av smörgåsrecept och tog det jag tyckte lät gott. Har bara gjort smörgåstårta två gånger i hela mitt liv, så det där med fyllningar tycker jag är svårt!

Ha en fin dag!
Kram Sanna

StrandviksVillan sa...

Trevligt att se också dina foton från trädgårdarna! Jag hade så sett fram emot det, men hamnade att tillbringa dagen hos tandläkaren...

En myggskrämma måste vi skaffa oss till helgen! Mannen har provat den modellen du beskrev och han sa att det funkade toppenbra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...