söndag 2 januari 2011

Blomma amaryllis!


Så är nyårshelgen snart slut... Imorgon kallar jobbet igen. Min vita amaryllis tog god tid på sig innan den vecklade ut sina blomblad. Hela julhelgen har den stått där med sina två knoppar och skyddande skal... Inte förrän klockan slog in ett nytt år vaknade den till liv... ;O)


Tur att den är vit till färgen. Jag börjar känna mig en aning trött på röda julblommor. Vita däremot går an en lång tid framöver.

Den här står i en stor vas med vita stenar på botten och en vacker rosett runt krukan.  I affärerna var det slutförsäljning på julblommor förra veckan men alla amaryllisar var fortfarande lika knoppiga. Undrar om det är den kalla decembermånaden som har försenat blomningen?

Ha en skön och fin ny vecka! Vi ses snart igen!

9 kommentarer:

Ord och Känsla sa...

Jag har en vit miniamaryllis som är på gång att blomma för andra gången, men nu är den plötsligt jätte lång. Konstigt med blommor...

Kram Helena

Lyckoslanten sa...

Här blommar vit amaryllis med många blommor samtidigt! Här finns också många röda julstjärnor och de brukar vara sega! ;o) Ha det gott på väg till jobb i morgon! ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja vita amaryllisar är min favorit. Har flere som i dagarna börjat blomma.Kanske din teori om kall december gjort att de är sena.
God fortsättning på det nya året !
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Min vita amaryllis blommar också nu,ser ut som prinsessor i stora kjolar ,kram Nette

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
de är så vackra - väl värda att vänta på! Min sista har snart gjort sitt!

God fortsättning!
Hälsningar Monica

Bittan sa...

Ja det är märkligt i år . Köpte en i början av dec och har den på glasverandan. En stängel slog ut ganska snabbt men den andra är fortfarande knopp.
ha en god fortsättning.
kram Bittan

Liljas Corner sa...

Den som väntar på något gott brukar ju belönas :) Min vita amaryllis har blommat över, och nu har jag en röd på gång som jag fick på nyårsafton. Men det är nog så att vitt känns så mycket fräschare såhär efter alla helger.
Härliga bilder!

Louise sa...

Kanske ett gott tecken för det kommande året att blomman slog ut just då? ;) God fortsättning!!

C. Tvillingmamma sa...

Vackert...loite avund känner jag för allas amaryllis,kände inte att jag kunde unnat mig några i år...men,men nästa år :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...