onsdag 5 januari 2011

Trettondagsafton


Hejsan! Här tar vi det lilla lugna kvällen före trettondagen. Dottern åkte precis på väg till ishallen för två timmars träning. Mor och far i huset sitter framför brasan och njuter av värmen... ;O) Ute är det svinkallt, hela 23 minusgrader sedan igår kväll gör att man ogärna tittar ut.

Nu har vi eldat i kakelugnen så gott som varje kväll sedan jul. Skön mysfaktor!

Sedan vi senast sågs till har det ju bl a varit ett mäktigt skådesspel på himlen igår förmiddag. Solen skymdes av månen till 80%. Jag har aldrig tidigare sett en så tydlig solförmörkelse och på nyheterna igår och dagens tidningar fanns fina bilder tagna av det hela.
Jag ska på jobb som vanligt imorgon bitti. Suck! På vårt jobb gjordes en deal att vi fick ledig dag dagen före julafton om vi jobbar in den dagen imorgon istället. Men det var otroligt skönt att vara julledig dan före dan... Så egentligen är jag ganska nöjd ;O)

Jag önskar er alla en fin trettondag!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Hur i all världens tider har du fått till den där headern,Vacker o kul tillika.Ha det så skönt framför brasan ,ska sätta mig i titta på föreställningen från Fredriksdalsteatern kl 9 ,kanske får man sig några ryck i skrattmusklerna,Nette

Bittan sa...

Oj det missade jag totalt fast de sa det på nyheterna dagen innan. Tycker det är mörkt för jämnan så här var det ingen skillnad igår. Slaskigt, grått och på nollan men idag har det fryst på igen. Vill ha sol nuuuuuu.
Ha en mysig kväll framför brasan.

Kram Bittan

Lyckoslanten sa...

Det låter som om det är lika mysigt hos er som här vid brasan. Jag försökte fotografera solförmörkelsen, men det blev inte lika lyckat som de bilder jag såg på dagens tidning.
Ha det bra på jobbet i morgon! ♥

Louise sa...

Fin konstnärlig header!;)

Livet på Vestergård sa...

Här tar vi det riktigt lugnt.En förkylning har däckat så gott som hela familjen, men nu börjar det gå mot det bättre hållet i alla fall.
Kram Kicki

Ord och Känsla sa...

Härligt att få se solförmörkelsen!
Låter lite trist att du behöver jobba imorrn på en röd dag!! Sen kanske du har ledigt igen?

Ha en skön kväll framför brasan,
Kram Helena

lyckobo sa...

Bäst att hålla sig inne i dethär Siberienvädret, här eldar vi också så att kaklen nästan spricker :D, men imorgon blir det hoppeligen varmare! Ha en bra jobbdag,snart är det helg igen!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Då har du jobbat idag, men nu kan du tända brasa och njuta av värmen. Ni har väldigt kallt, här tror jag det skulle bli plusgrader under helgen.
Ha en mysig kväll framför brasan.
Varm kram
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...