söndag 9 januari 2011

Dripp, dropp...


Vilket regn som kom över oss denna helg. Idag har vi haft +3 grader och regn så gott som hela tiden. Julgranen hamnade till slut ut på backen. Vi har aldrig tidigare haft en gran som barrade så mycket när den skulle ut. Det gick inte ens att peta i den så låg en hög barr på golvet. Min arbetskompis brukar säga att hon klipper av grenarna där den står och goda råd är ju dyrbara i nödsituationer... Så fick det bli i år istället för att kånka den genom halva huset. Herr Gugi muttrade litet grann vad jag nu hade hittat på ;O) Men jag tycker att det gick över förväntan bra att få grenarna avklippta med sekatören. Sedan var det bara att bära ut stammen och sopa upp barren från högen där den hade stått... Lätt som en plätt! En del ljus och stjärnor lyser ännu i våra fönster. Vissa kommer att få vara kvar en lång tid framöver... som den här ljuskransen i glasverandan. Jag tycker att den inte är speciellt julig, snarare vintrig med sina vita band och silverfåglar...


Kyrkljusstaken från Jeanne d`Arc Living är ju värd att stå framme året om antingen i fönstret eller på ett skåp. Denna köpte jag strax före jul... Jag är så nöjd och gillar den antiksilvriga touchen jättemycket ;O)

Hoppas nu bara att vägarna inte blir alltför hala! Snön väger otroligt mycket nu och det är ett dagsverke att få infarten skottad...

Ha det bra tills vi ses igen!
                  
                     


11 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

jaa nog har det varit en plaskig dag,och Selma sitter under bordet o flämtar är rädd det enda hon är rädd för händer nu det kommer snö från taket ,så få se om det blir något sova av i natt ,kram nette

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja vissa ljusslingor kan nog få bli kvar. Lite ljus vill man ha i knutarna.
Här i söder är det oxå dripp dropp. Vi får hoppas att det blir lite kallare igen...
Ha en bra vecka...
Kraam
Sanne

Lyckoslanten sa...

Det var verkligen ett fiffigt tips för att slippa barra ner hela huset! Tycker du kan ha fina ljuskronan kvar länge och ljusstaken ska nog inte gömmas i något skåp!
Här var det otroligt halt på förmiddagen.
Ha en god start på årets andra vecka! ♥

Fröken Tindra sa...

Din ljuskrans är jättefin! Klart den skall få hänga med ett tag till.
Att plocka bort granen på det viset är himla smidigt. Har själv gjort det några gånger fastän den stått mitt framför altandörren. Beror på "barrningsgraden". =0)
Vilken oerhört vacker isljuslykta du gjort! Helt otroligt vad fin den är!
Ha en skön vecka!
Kram!

Ord och Känsla sa...

Ja, nog har det varit töväder idag även i Närke! Halt minst sagt på vägarna...

Vilka fina detaljer du har kvar, inte alls juliga. Vi har också ljusstakarna kvar annars har jag tagit bort julen, välkommen in och titta!

Kram Helena

Bittan sa...

Hej !
Såklart att kyrkoljusstaken ska vara kvar- Vore synd att plocka undan den fina.
Här har det oxå tinat idag, låter som värsta jordbävningen när snön rasar.Började frysa på igen så nu är det rena isbanan. Försökte mig på en promenad men fick vända. hade kunnat ta skridskorna på gatan.
Ha de gott.

Kramar Bittan

alegni sa...

vår gran barrade knappt alls, men den fick ändå åka ut för jag tröttnade på "härligheten".
du kan absolut ha kvar både ljuskronan och ljusstaken länge. min krona åkte upp på vinden, men nu ångrar jag mig nästan ;)
ha en fin vecka!

Louise sa...

Nej ljuskronen med silverfåglarna är allt annat än julig!! Den ska du njuta av lääääänge ;)

StrandviksVillan sa...

Vilken ljuvlig takkrona! Inte alls julig utan vintrig som du skriver.
Här har också en hel del ljusslingor blivit kvar trots att julen städats bort. Så mysigt med dom på här och där.

Jag har också gjort en sån där kakformslykta, men hade i blommor och blad av en hyacint och dom flöt ju så klart upp - alltså hamnade dom i botten :P

Må så gott!

lyckobo sa...

Ljuskronan skall du nog njuta av ett bra tag till, den är härlig! Ja fy sjutton vad det har kommit snö, tittade nervöst ut från fönstret då de öste på igen idag, just som vi fått bort allt igår...inte annars,men min man har åkt till Lapland för en vecka, och lillkillen har varit sjuk...men som tur smältade det mesta senare idag...

Liljas Corner sa...

Ja huadå vilken vändning det blev i vädret.
Vår gran barrade också riktigt mycket iår, som tur är behövde jag bara släpa den några meter till terassdörren. Jag slängde ut den då jag konstaterade att det bara skulle falla ner fler barr om jag försökte dammsuga under den :)

Tiden efter jul är härlig, då man får vinterpynta. Då är det så fint med silver och vitt, precis som din ljuskrona och ljusstake. Jättefina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...