tisdag 14 juni 2011

Livat i holken

... eller i ärlighetens namn under taket till Gugis hus... Det blir tredje året på rad som mitt bo har byggts upp under taket mot norr. Så mycket bättre än en dragig fågelholk! I dagarna har jag fullt sjå att söka mat till mina små även om det finns gott om både tjocka larver och insekter i Gugis trädgård.
I lördags, varmaste dagen hittills ( t o m en flamingo hade bleknat i den solen) smög frun i huset runt med en konstig sak i trädgården och siktade på mig... jag var förstås livrädd till en början vad det hela betydde men så möttes jag av glada och uppskattande blickar och miner när jag försökte mig på några tricks ;O) 

När jag blev riktigt varm i fjädrarna bjöd jag på mitt bravurnummer: att landa utan att använda vingarna... Det ni, är inte alltför lätt!!
Eventuella fiender måste avledas... Breda ut sina vingar så att man ser mycket större ut är bland det första jag fick lära mig som liten! Här kommer jag blixtsnabbt...
Balansera på toppen av träd och buskar klarar jag av galant numera.

Jag hörde visst ett kvitter inifrån huset idag... Det ska installeras en mojäng under taket som kyler ned inomhusluften (kallas visst luftvärmepump) sommartid och värmer på vintern. Hoppas mina ungar flyr boet innan dess... ;O)

Tittuuut på er!

9 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Hur har du kunnat fånga den lilla filuren .... Härliga bilder och story...
Sköt om den lilla familjen !
Kraam
Sanne

Lyckoslanten sa...

Helt otroligt att du kan fånga närapå hundradels sekunder med din kamera... Visst är de tre lotterna dina! Ha det bäst! ♥

nattugglan sa...

haha,, ja det va en fin berättelse.. o va häftigt att du fick kortet taget i fågelns snabba "ryck"....kikka

Sanna - My Blueberry House sa...

Men åååh så fina bilder! Fantastiskt hur du lyckats fånga den på det viset! Och vilken rolig berättelse - ur en fågels synvinkel ;)

Du är makalöst duktig med kameran Gugi.

Ha en fin dag,
Kram Sanna

Bittan sa...

Hihi, roligt inlägg och som vanligt fantastiska bilder. hur lyckas du ???
ha en bra dag o hälsa hyresgästen.
kramelikram Bittan

alegni sa...

så fina dina fågelbilder är gugi. jag har försökt fota fåglar många gånger, men aldrig tänkt på att använda serietagning för det, men det slog mig nu när jag såg dina bilder. det är väl det du använt?

Unknown sa...

hahhaaaaa... din lilla fågelstory är för ljuvlig! likaså dina bilder =)
fick kvällens skratt då jag läste och såg den lilla rackarn som var så där haka på att landa med vingarna infällda!
ljuvligt!
kram
susanne

StrandviksVillan sa...

Nämen!! Hur har du lyckats fånga fågeln så fint på foto?? Själv försökte jag med ett par sädesärlor som har bo på vår balkong, men det lyckades verkligen inte så bra.

Mandelhjärta sa...

En härlig story till fantastiska bilder! :)
Gillar skarpt!
Kolla gärna min blogg - där jag har haft ett rödhakebo i boden. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...