torsdag 16 juni 2011

Syrenernas tidevarv


Halloj på er! Min gästbloggare här senast tackar för all uppmärksamhet och goa kommentarer ;O) Min goda hjälpreda och skönt med en liten andningspaus emellanåt för min del (fniss). Apropå bildtagningen testade jag den manuella S-inställningen på kameran som gör att man kan frysa rörelser. Det är verkligen roligt att prova sig fram och ännu roligare när det lyckas... ;O)

Något jag njuter stort av på försommaren är syrenblomningen och doften av syren. Det känns extra fint att få ta in ett knippe syrener och ställa i vas på bordet eller bredvid sängen...

Jag har tre olika syrener; vita, blålila och dubbelblommande rosa.

Min absoluta favorit är den rosa som blommar med megastora klasar av dubbla blommor och sprider en väldoft av mandel och körsbär... Nu ska jag pröva att rota några kvistar för att få mera buskar av denna. Är det någon av er som har erfarenhet av sådant?

Denna vecka är snart slut... Hjääälp, vad tiden tickar på!

Allt gott till dig som kikar in!

8 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Utsökta bilder!

Nette Cecilia sa...

Underbart med syrèner ,den rosa ser läcker ut,häftiga bilder du gjort ,kramis Nette

nattugglan sa...

häftiga bilder.. nä jag har ingen erfarenhet av att rota syrener..Men nu ha dottern tagit opp vita syrener på hennes jobb..o en hade en liiiten rot men inte de andra.. har dem i vatten..så nu får vi se vad som händer.

alegni sa...

jaså, det var så du gjorde - mycket lyckat måste jag säga!
syrenbilderna är förtjusande de också. gick långsamt längs grannens syrenhäck när jag klippte gräset i går ;)

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Aha intressant fotokunskap som jag inte hade en aning om. Vilka fina syréner du har! Tror aldrig jag har sett en dubbelblommad förut. Den är ju ursöt! Hemma hos oss har vi bara bondsyrén men jag skulle vilja ha fler sorter.

Förra året tog vi skott (på en halvmeter) och planterade på ett nytt ställe. Den är ganska liten och späd nu men jag hoppas att den överlever. Vi tar det lite som ett experiment ;)

Har ni fortfarande varmt och vackert?

Ha en fin fredag!
Kram Sanna

Vform sa...

TACK detsamma till dig!
Jaadu ... tiden tickar iväg, alltför fort!
Underbara syrener ... och bilder!
Inspirationkälla nummer ett ;)
Fin helg!

lyckobo sa...

Ljuvliga syrener OCH bilder! Hos oss blir det syrenplantering nästa vecka, och blev ju stormförtjust nu i din dubbeltblommande rosa!!! Undrar om en sådan sku trivas på våra breddgrader? Har för mig att du är lite längre söderut...
Förra inlägget med fågeln var tjusig, härliga bilder, och rolig text:)

Ha en fin helg!

StrandviksVillan sa...

Härliga buskar!
Idag har jag köpt dvärgsyrén på stam, jättefin. Också några buskar och en klematis. Önskar mig flera syréner, vet du vad den rosa heter?

Trevlig helg!
kram, A-C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...