tisdag 14 februari 2012

Recept på något hjärtligt gott!


Hej på er från sjukstugan denna allahjärtansdag! Meningen var att jag skulle göra något riktigt gott till kvällsfikat av de polkagrisstänger som blev kvar efter jul... MEEEN, tyvärr har flunssan gjort att jag ligger däckad på sängbottnen mestadels av tiden. Så jag är ingen vidare god vän just nu om jag får säga det själv... Senaste natt var mindre trevlig med knappt två timmars sömn. Hostattackerna har jag börjat fasa för vid det här laget medan bröstet känns som ett enda stort rivjärn. Hittills har det varit som en evig utförsbacke och jag väntar på vändningen. Tur i oturen att ingen annan i familjen ännu har blivit drabbad!


Tänkte i alla fall ta och bjuda er på ett recept på de rutor som vi älskar allra mest i vår familj! Försvinnande goda och formen blir snabbt tom! Receptet fanns i ett nummer av Drömhem & Trädgård förra året.

Morotsrutor

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl rivna morötter
1 burk plommonpure (barnmat)
1 burk matolja eller vatten (burken ovan)


Glasyr:

125 gr Philadelphia ost
75 g smör
3 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten.Tllsätt de rivna morötterna, puren och oljan. Häll smeten i en smord, liten långpanna, ca 25x35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den på kakan. Dela kakan i rutor- det går lättare om du fryser den en stund först.


Må så gott bloggvänner och ha en riktigt fin allahjärtansdag/vändag!

Hjärtekram

14 kommentarer:

Vform sa...

NEJ va lessamt, att tillbringa dagen i sänghalmen ;/
Hoppas på snabbt tillfrisknande !!
Receptet ska prövas!
Kram Vivan

Lotta sa...

Urk, inte kul med flunsan men jätte fina bilder och mumsigt recept du bjuder på. Krya på dig och hoppas du får en bra hjärtekväll i alla fall!
Kram Lotta

Lycka är ~ Onnea on sa...

Hos oss bakades moccarutor bara ett tag sedan..
Hoppas du haft en fin dag!
~marita~

Bittan sa...

Det var inget kul firande med sjukstuga. Du får göra som jag....
spara det till helgen .
Krya på dej.
Kram på alla♥dag till dej

StrandviksVillan sa...

Ojojoj, stackars dig... :(
Hoppas du frisknar till fort och ingen annan i hemmet behöver få samma basilusker.

Här har också morotskaka strykande åtgång ;)

Sköt om dig nu!

nattugglan sa...

men fy för flunsan som härjar.. Kramar til dej på vändagen! Tackar för receptet.. har ju nog morotskakans recept.. men detta va lite annorlunda..kul!

Så Vitt Jag Vet sa...

Du om någon behöver vändag hälsningar med betoning att krya på dej... Hade ettantal elever som under dagen bara måste gå hem då febern steg så nog är det många "bobbor" i farten..
Kraam
Sanne

Bittan sa...

Hemligheten är alt-tangenten och en 3:a på pc .......men på Macen är det betydligt bökigare ,i tecken får man copy/paste ett ♥ och det har min Macoholic till svärson hjälp mig med att ha framme:-)

Kram Bittan

Nette Cecilia sa...

Men är du så sjuk ,ja jag hoppas att jag slipper undan ,ta en konjak mot hostan det vidgar luftrören ,vändags kram o krya på dig kram ,Nette

Anonym sa...

JA, MEN STACKARS DEJ. INTE ROLIGT MED FLUNSA! VI HAR KLARAT OSS BRA
ÄN SÅ LÄNGE I ALLA FALL! RECEPTET MÅSTE JAG PROVA NÅN DAG, SER SÅ SMARRIGT UT...............
KRAM Faster B

Käranån sa...

Krya på dig!Tråkigt med flunssa. Jag önskar dig en fortsatt fin vändag!

lyckobo sa...

Mmm, låter gott, och den MÅSTE ju bara vara nyttig ;) Ticktack för receptet!

Nu får du både krya-på-dig-kram och vändags-kram!

Lyckoslanten sa...

Hoppas du blir fort frisk o att vi slipper detdär även om det finns i min vardag! Tack för receptet och kryapådigkramar denna hjärtliga dag!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Neeej, har du också drabbats av eländet! Stackars dig.. vet hur du känner dig just nu, om det är till nån tröst :)

Japp! Tre timmar har vi till förfogande för våra samtal. Det gjordes om för ett par år sen och jag måste säga att det funkar riktigt bra nu.

Förklaring: Första timmen går vi (förälder och barn) igenom utvecklingsplanen och läser omdömen från ämneslärarna. Sedan följer vi upp föregående termins mål och sätter nya. Vilka insatser behövs osv. I rummet finns mentorerna på plats om man behöver fråga om något under tiden. Nytt för i år är att vi fått inloggningskoder och kan kolla omdömena (och annat) i förväg på internet. Mycket bra!

Resterande två timmar har man möjlighet att ha samtal med respektive ämneslärare. Bara checka läget, prata provresultat, vad jobbar de med just nu eller höra mer om deras omdömen och vad barnet behöver tänka på osv. Så kan man gå till kaffis och ta en fika oxå ;)

Det blir en lång kväll men det är det värt tycker jag. Nu får vi chans att träffa läraren direkt istället för att jag ska jaga dom under dagtid, vilket nästan är omöjligt ibland!

Hjärtekramar till dig och krya på dig!

Morotskaka är mums det!

Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...