torsdag 29 juli 2010

Gårdsplanens omvandling


I många år har vår gårdsplan vuxit fram till vad den är idag sakta men säkert. Inget har egentligen varit planerat från början utan den har kommit till allt eftersom ideerna har forsat.

I år fick vi äntligen tag på det efterlängtade röda gruset. Och visst gör det en otrolig skillnad eftersom marken närmast har varit gråaktig sedan vi hit flyttade. Huvudgången upp till ingången är fortfarande grå med sina skifferplattor. Den har vi i sommar gjort om och fyllt upp ca 10 cm och förlängt den så att gruset runt om skulle ligga rätt. Ifjol somras lade jag de röda gångplattorna från garaget och runt huset.


Från början hade jag helst önskat att vi skulle ha lagt markstenar på hela framsidan men det var inte möjligt på grund av lutningen. Det skulle troligen ha blivit en massa grävningar för att få vattnet att avrinna åt rätt håll med dräneringar och så... Vilket resulterade i plan B och för tillfället är jag mycket nöjd med det :O)

I och med att vi har använt oss av många olika stenmaterial så har också gården fått ett helt annat liv. Nu återstår en del finputsning och det ska ännu placeras runda stenar runt garaget på baksidan men på det hela så är vi på den bättre sidan och det är så gott som färdigt. Det känns så bra att få avsluta ett projekt som man har hållit på med en tid och se resultatet av det hela.

Må så gott!


5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Jättevacker stengård du har snyggt o prydligt,väldigt lyckat resultat,Kram Nette

Livet på Vestergård sa...

Ser riktigt snyggt ut det där! Men en hel del arbete har det säkert krävts.
Vår gård är inget att visa upp just nu med det pågående altanbygget.Det ska bli roligt att få det klart, men sen står det fler projekt på listan :)
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Men så otroligt snyggt det är hos dig! Här är det asfalt eftersom det behövs stor parkering här om dagarna! ;o) Du får verkligen känna dig nöjd och njuta av det hela! Ha en skön helg! ♥

Annelis hantverk sa...

Oj så vacker gårdsplan, med mycket jobb bakom kan jag förstå! Fin blogg du har!
Ha en skön sommardag!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Det ser ju jätteläckert ut! Det har ni gjort bra! Väldigt fint med de olika stensorterna och färgerna som blandas upp om vartannat. Det röda gruset hade jag aldrig vågat mig på men hos er ser det helt rätt ut. Jag hade beslutsångest förra våren när vi skulle bestämma färg och form men efter mycket om och men är jag helnöjd.

Trevlig lördag,
Sanna

PS. Har inte provat osteopatisk behandling, får kolla upp det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...