måndag 26 juli 2010

Semesterresan del2


Två timmar tog färjturen från Eckerö till Grisslehamn. Vi åkte vidare till Uppsala där övernattning hos min morbror och hans fru väntade. Vilken härlig gästvänlighet och så trevligt att träffas! Följande dag besökte vi Stockholm och ett måste var förstås Gröna Lund... (ifjol somras då vi anlände till Gröna Lund spöregnade det så det hela blev inhiberat)

Till sist tog vi Djurgårdsfärjan till Gamla stan och strosade runt där. Det är många, många år sedan jag sist har varit där men känslan är alltid densamma. Tiden står stilla på denna underbara plats...

Min dotter blev väldigt imponerad av Slottsbacken och vakten utanför. Extra spännande att stå på balkongen där Victoria & Daniel vinkade som nygifta till svenska folket!

Efter ännu en natt i Uppsala fortsatte färden norrut längs E4:an mot Gävle. Strax utanför Gävle pausade vi på ett ställe kallat DragonGate. Det är ett riktigt "mini-kina" med stor restaurang, hotellkomplex och museum. Här fanns enorma stenstatyer och annat sevärt.

I Hudiksvall besökte vi Sjöbodarna vid kanalen och där fanns många mysiga inrednings- och antikaffärer. Oj, om man ändå hade haft plats för nåt i bilen ;O) Kustvägen bar uppåt mot Sundsvall där vi övernattade på hotell. Där besökte vi också ett megastort shoppingcentrum.
Höga Kusten-bron kunde man ju inte undvika på resan. Och visst var den imponerande!

Vi kollade in Umeå-city också. Det är ju ett tag sedan man har besökt staden. Jag hade önskat att vi skulle haft mer tid över just här. Nåväl, nästa hotellövernattning blev i Piteå på ett alldeles underbart hotell. Förr i tiden hade det varit ett gammalt sjukhus och man hade klart känslan av slottsmiljö både inne och utanför byggnaden. Höga fönster och trevlig inredning. Följande morgon vaknade vi utvilade och ett loppisbesök väntade i Badhusparken. Vilken kommers! Där hade jag helt klart stannat hela lååånga dagen. Till tonerna av en dansorkester kunde man göra sina fynd redan tidigt på morgonen. Här var folk morgonpigga för handeln började redan klockan sex på morgonen ;=)

Sedan fortsatte resan via Haparanda och ett besök på Ikea var givet. Det blev några korta pauser längs vägen hemåt till Österbotten. Och som alltid är det skönt att återse hemmet efter en tids bortavistelse. Home Sweet Home!


4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Håller med om att Stockholm o gamla stan är en speciell känsla, igen fina bilder,ha det bra,Nette

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Ännu fler fina vykort ;) Låter som en mycket genomtänkt och planerad resa med mycket kul! Jättebra med tips inför kommande semestrar för mig som inte åker norrut så ofta.

Alltid skönt att komma hem efter en tripp!

Ha en fin dag,
Sanna

alegni sa...

vilken härlig resa ni haft. fast visst är det alltid skönt när man får låsa upp hemdörren igen efer att ha varit borta en tid.
kram

Livet på Vestergård sa...

Så mycket ni hunnit se på er resa. "Mini-Kina" besökte jag i somras. Stort ställe det där !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...