lördag 31 juli 2010

Kärlekslilja


Jag är så glad att min afrikanska blå lilja har slagit ut blommor i sommar. Jag har haft knölen i säkert tre års tid utan att ha sett skymten av några blommor tidigare.

Så god tid har den tagit på sig... jag började tro att nåt var fel med "odlingen" ;O)

Liljan växer i naturligt tillstånd på Sydafrikas bergssluttningar. Den tål ingen frost och behöver en ljus och solig växtplats. Jag har den i kruka som flyttas till förrådet över vintern och sommartid får den stå på terrassen i solen.

Idag har det utlovats regn i våra trakter.
Ha en riktig skön lördag! Och tänk, imorgon är det redan 1:a augusti!


4 kommentarer:

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så späd och söt blomma den fick!
ha en trevlig helg!
~marita~

Lyckoslanten sa...

Trägen vinner. Ibland låter kärleken vänta på sig. Undrar varför den kallas så... Jag sitter under en susande björk i hemmet på hjul i Vasa och funderar på det där med regn. Spelar ingen roll eftersom jag ska hållas inomhus idag.
Ha en skön helg! ♥

Fröken Tindra sa...

Usch ja, augusti i morgon...
Vad roligt att din lilja äntligen blommat för dig!! De är så vackra.
Vilken fin gårdsplan ni har! Jättevacker!Jättekul att se. Vi har också rött i stenläggningen kring huset. Garagenedfarten har stått "oklädd" några år nu sen vi slängde bort de gamla marmorkrossplattorna men nu är vi i gång igen. Eller snarare min man... Men jag har burit stenar iallafall! Har bestämt oss för att asfaltera nedfarten men ha röda stenar längs kanterna. Skulle ha varit stenar på hela nedfarten men det blev ett för stort projekt kände vi. Skall även göra om rabatten på den sidan huset så den är nu helt tom och väntar på nya växter. Inte lätt att bestämma sig.
Ha en skön dag!
Kram!!

Vardagens guldkorn sa...

Vilka fina bilder och vilken mysig blogg du har =0)
Ska kika runt lite till...
Kul att din lilja blommar. De är verkligen fina, den står på min önskelista men jag har ingen bra vinterförvaring än så det får nog vänta...
Må så gott!
Kram Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...