fredag 16 juli 2010

Jordgubbstårta som belöning


Tjoho! Vilken vecka det har varit! Kanonväder och bra flyt vad det gäller arbetet på gården. Det är värt att firas eller hur? Redan tidigt på morgonen hämtade vi en bilkärra full med runda stenar som jag sedan har plockat ut på gården. Nu är vi nästan klara med gården på framsidan. Jag visar resultatet snart ...

Jag var in till stan på frissabesök och åkte via loppis på vägen. Ser ni den fina duken? Jag fyndade tyget på loppis och tänker klä över en madrass till en soffa med det. Det är alldeles underbart med blekrosa rosor och blågröna blad. Tyget är engelskt och av fin kvalitet. På samma loppis fyndade jag skålen, som jordgubbarna ligger i. Inte förrän jag var hemma såg jag att den var graverad med Villeroy&Boch. Jag gillar formen på skålen jättemycket! Sedan for jag på jakt efter jordgubbar att frysa in och det var inte det lättaste. Utanför ett varuhus rök sista lådan mitt framför näsan på mig... Försäljerskan berättade att de hade sålt 70 lådor på en kvart(!) Ok, jag fann en 5 kg:s låda till sist och tur var väl det så vi fick vår efterlängtade jordgubbstårta som belöning på allt slit med stenar och grus denna vecka ;O)

Ha det så bra!


4 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

GOTT Å FINT :)
Håkan

Lyckoslanten sa...

Men nu får jag skärpa mig att lära mig att fynda på loppis även om vi borde ordna loppis här hemma! Fina saker du fick med dig! I kväll cyklade vi till antikstället här i byn, du vet säkert var, och gissa om det fanns mycket där. Dock fick jag inte med min stol a la Bellman som jag ville ha. Den var såld!
Grattis till att du lyckades med stenarna. Vi konstaterade att vi får vänta med dammen till tidig vår, alltså nästa år.
Ha en skön helg! ♥

Ps. Ska se om vi får några jordgubbslådor i morgon här i byn!

Livet på Vestergård sa...

Det ska bli så roligt att se hur det ser ut på er gård efter allt ditt jobb.
Ser gott ut med jordgubbstårta! Jag köpte två 5 kiloslådor från en storsäljare i vår by i början av veckan. Samma dag blev det också våfflor med grädde och jordgubbar :)
Ha en skön helg!

Lycka är ~ Onnea on sa...

Mmm vad god tårtan ser ut!
Ska bli kul att se hur du lagat med stenarna. Här hos oss är vi lite stengalna och vi fixade stenpartier på gården förra sommaren..och jobbet fortsätter.
~marita~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...