söndag 25 juli 2010

Semesterresan del1


Sent igår kväll anlände vi trötta men lyckliga hem efter en veckas bilsemester. I bagaget återfanns runt 1300 tagna foton och mätaren visade på närmare 2300 körda kilometrar.

Vi körde till Åland norra skärgårdsvägen och tog skärgårdsfärjan till Brändö, där vi övernattade första natten. Vi hade hela följande dag tillgodo för att bekanta oss med denna lilla och fina ö innan vi forsatte färden med nästa färja till Hummelvik och vidare med bil till Mariehamn. På kvällen tillbringade vi tiden på Kastelholmsslott och hembygdsgården.

I Mariehamn hann vi med litet shopping ( träffade en expedit som har jobbat i vår stad och av henne fick vi jättebra tips på platser att besöka. Tack för det!) Vi spelade äventyrsgolf, åt en superb pizza på bryggan bredvid Pommern, besökte utkiksplatsen med utsikt över hela Mariehamn och tillbringade nån timme på Lilla Holmen.

På ön strövade påfåglar och hönsfåglar fritt. Där fanns olika kaniner och ett hus fullt med papegojor och undulater i regnbågens alla färger. Här fanns en väldigt fin strand också med den lenaste finaste sand man kan tänka sig.

Mot kvällen styrde vi färden till Eckerö och nya äventyr... I tullhuset där kunde vi bekanta oss med en konstutställning och på innergården fanns en helt bedårande cafeteria.

Ha en fin söndag!


6 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin semesterresa ni gjort, förstår att det blev många foton. Jättefint att du satt ihop bilderna så vi fick se många. Ser fram emot del 2.
Kramar från ett regnigt Värmland/Sverige
AnnaMaria

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Åh vilka fina vykort du har gjort! Riktiga sommarkänslor förmedlar du genom bilderna. Härligt. Kul biltripp att åka mellan öarna så där. Själv har vi bilat mycket genom Danmark och jag tröttnar aldrig!

Ser fram emot tvåan :)

Ha det bra,
Sanna

Lyckoslanten sa...

Nämen så trevligt! Precis den där rutten gjorde vi förra sommaren med husvagn: en natt på Brändö, sedan Mariehamn några nätter, Eckerö (därifrån en tur till Sverige), Kumlinge och hem. Vilka fina bilder du har kombinerat. Förstår att det blev många foton tagna! Vi kom hem efter en vecka borta nu och visst är det skönt! ♥

Nette Cecilia sa...

Jag känner igen bilderna,vi har varit på Ålands besök många sommrar (min mans syster bodde där i över 20 år).Lilla holmen var alltid ett måste med alla fina fåglar,du har säkert sett mycket vackert eftersom det blev så många foton,ha det så bra,Nette

Creative Momone sa...

Vilka fina bilder du har, vackert kombinerat! Skulle också behöva lära mig hur man gör....
Det är roligt att se hur andra firar sina semestrar, vi far ut med båten när vädret tillåter.
Marianne ♥

STENLYCKA sa...

Så ljuvliga bilder. Ser att ni har haft det underbart. Skönt att ha något att tänka på och vackra bilder att titta på när vintern kommer.
Hoppas vi får se mera bilder från din semester.
Kram Raina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...