måndag 5 juli 2010

Mitt senaste loppisfynd


Ni må tro att jag blev glad när jag fann denna fina klocka för några tiolappar på loppis i helgen ;O) Jag har länge önskat mig en sådan.

Den är bara för underbar... Med sina fina sniderier och spiror... Stilen är renässans, som var vanligt vid årskiftet 1900. Visst gjorde dom mycket finare och mer äkta saker förr i världen?

Urtavlan är hur fin som helst av porslin. Jag måste ha någon som förstår sig på klockor att kolla om den går att få igång. Jag vågar inte själv ifall att jag förstör något ;O) Säkert behöver den smörjas också. Den klangar i varje fall väldigt fint precis som gamla klockor ska göra. Det gör inget heller fast den inte skulle funka för den är fin bara som prydnad eller också gör jag om den till ett litet förvaringsskåp.

Pendeln är jättetjusig med sitt fina monogram. Även den är i brons och plattan är gjord i porslin.
Den står för tillfället i vardagsrummet men det kan hända att den hittar en annan plats vad det lider...6 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Här kommer det de ena fyndet efter det andra :) Själv är jag ju lite dålig på att hitta fynden! Fin klocka och hoppas att du får någon som kan gå igenom den åt dig.För visst skulle det vara trevligt om den skulle gå!
Ha det bra.Kram Kicki

Mina Gouldsamadiner sa...

Ett par tiolappar!!! Cheezez.Snacka om fynd.Varför råkar aldrig jag ut för ngt sådant!!! Klockan är underbar.Mkt vackra detaljer.Länkar till dig så jag hittar tillbaks.
Kram Kicki.

antikladan i lilla edet sa...

Det var verkligen ett fynd i ordet sanna bemärkelse. Grattis. Mycket dekorativ. För några år sedan låg värdet på 1000-lappar..
Önskar Dig en fortsatt fin sommar.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Gugi.
Det var ett riktigt fynd, så billigt du fick den.
Jättefin urtavla och lodet var ju så himla fint. Du kan vara mer än nöjd med din klocka.
Solig kram
AnnaMaria

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Åh en så vacker klocka och vilka detaljer. Hel dessutom! Du gjorde sannerligen ett fint fynd.

Söta fågelungar, tänk att de kan vara så tama..

Ha en fin dag,
Sanna

Lyckoslanten sa...

Hej Gugi! Skönt att sätta sig vid datorn en stund och se vad du har hittat! Den där klockan verkar som en äkta vara och ett gediget hantverk! Inget fusk där inte och nu är den din! Ha en skön dag i morgon! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...